Cataluña
Emergència habitacional

El Parlament aprova la nova llei antidesnonaments 

  • La mesura servirà per respondre al veto del TC que va tombar el primer decret per un defecte de forma

  • S'ha aprovat amb els vots a favor d'ERC, Junts, PSC, En Comú Podem i la CUP

  • Quins canvis comporta la nova llei a l'emergència d'habitatge?

Maria Bosch | Elena Garcia
3 min.

El Parlament ha aprovat la nova llei antidesnonaments per afrontar l'emergència d'habitatge. Els grups de PSC-Units, ERC, Junts, CUP i comuns han votat a favor de la norma, que ha rebut els 11 vots en contra de Vox. Cs i PPC no han votat. Després de tirar endavant el dictamen en la comissió de Drets Socials fa dies, la proposició de llei ha arribat avui al ple, després que la Mesa rebutgés al migdia les reconsideracions de Cs i PPC.

L'aprovació de la nova llei, Stop desnonaments, servirà per respondre al veto del Tribunal Constitucional, que va tombar el primer decret per un defecte de forma.

Debat parlamentari

Catalunya ja va ser pionera el 2007 amb la llei d'Habitatge, ha apuntat la diputada Eva Candela (PSC-Units). Durant el debat parlamentari, el diputat d'ERC Pau Morales, ponent redactor de la llei, ha demanat "celeritat" al Govern per desplegar la norma i ha demanat "respecte" pel contingut de la nova llei.

La diputada María Elisa García (Vox), però, ha assegurat que la llei xoca amb diversos articles de la Constitució. En aquesta línia, el portaveu de CS, Nacho Martín Blanco, ha alertat que alguns punts de la norma poden ser anticonstitucionals i ha denunciat una "nova martingala" després que la Mesa hagi rebutjat la petició de dictamen davant el Consell de Garanties Estatutàries.

Exigències de la PAH

Representants de la PAH han exigit que se signin els 4.000 lloguers socials que l'Agència de l'Habitatge tenen detectats. Així mateix, han informat que el 9 de març es reuniran amb el president del Govern, Pere Aragonès, per donar-li un pla executiu que serveixi per "exprimir la norma" i signar el "màxim" de lloguers socials.

Què diu la nova llei?

La nova llei porta alguns canvis per evitar l'expulsió de les seves cases de les famílies més vulnerables.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz