Cataluña
Girona

Es continuen investigant les causes de l'incendi a Roses que va cremar 400 hectàrees

Les primeres indagacions apunten a una crema de restes vegetals mal apagada

15 persones es van haver de confinar durant bona part del dia

L'estiu passat també es van cremar 400 hectàrees a Llança i Port de la Selva

Nadia Somoza
2 min.

Es continuen investigant les causes del foc que aquest dimarts va cremar 400 hectàrees a Roses (Alt Empordà). Les primeres indagacions apunten a una crema de restes vegetals mal apagada. Els agents rurals investiguen si aquesta crema es va comunicar i si es va produir alguna negligència.

Els Agents Rurals han localitzat el punt inicial del foc al fons d'una vall. Tots els indicis apunten a una crema de restes d'olivera. La persona que ho va fer està recuperant una finca d'oliveres abandonades. Tot apunta que no el va apagar correctament. La tramuntana el va revifar i el va fer córrer muntanya amunt. En total, 400 hectàrees cremades, la majoria al parc natural del Cap de Creus. La crema es va fer amb el pla alfa activat per risc d'incendis.

Aquesta zona de l'Empordà ha estat castigada històricament pels incendis, l'últim l'estiu passat que també va cremar 400 hectàrees a Llança i Port de la Selva.

Durant les últimes hores d'aquest dimarts hi van treballar 54 dotacions terrestres i tres mitjans aeris, remullant tot el perímetre per evitar noves revifalles.

Fins a 15 persones van estar confinades durant bona part del dia a Cala Montjoi i a Cala Jóncols.

El vent, clau en l'evolució del foc

El vent de tramuntana va estar clau per alimentar el foc. El meteoròleg de RTVE Catalunya, Sergi Loras, va explicar que durant la nit les ratxes van superar els 80 km/h a la zona de Roses: "La previsió és que el vent de Tramuntana es mantingui fort durant el matí, però a partir del migdia i la tarda vagi a la baixa, tot i que no acabarà de desaparèixer fins aquesta pròxima nit i matinada".

Ara, només queda esclarir qui i com va provocar l'incendi i si es va produir alguna negligència.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz