Cataluña
L'entrevista

Carmen Cabezas: "No és el moment de reobrir l'oci nocturn"

Notícia - Cafè d'idees 
  • La secretària de Salut Pública admet que la situació millora, però avança un nou rècord de contagis

  • Carmen Cabezas: "No estem buscant la immunitat de grup d'una manera manifesta, estem acceptant una realitat"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

La secretària de l'Agència de Salut Pública de la GeneralitatCarmen Cabezas, considera que "no és el moment" de reobrir l'oci nocturn i avança que serà una qüestió que es tractarà la setmana vinent: "Vam posar el certificat covid pensant en l'oci nocturn, però al cap de 3-4 setmanes va començar a incrementar-se els contagis i pensem que en aquesta situació no és el moment de reobrir". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, Carmen Cabezas explica que les decisions sobre restriccions es prenen escoltant als departaments implicats, com és el cas del de Cultura: "No és una decisió només de Salut sinó que s'escolta al Departament implicat".

"Es manté la limitació de reunions a 10 persones"

Carmen Cabezas defensa que no s'han implementat "grans restriccions", que s'acaba el toc de queda i es manté la limitació de reunions a 10 persones que pot ajudar a evitar botellades i les aglomeracions joves carrer. Cabezas avança que han demanat una "revisió" de la mesura del passaport covid al Comitè Científic Assessor: "Amb la variant delta té més sentit que amb l'òmicron, que té unes dificultats majors". La secretaria de Salut Pública tambçé defensa tenir en compte que fumar a les terrasses pot facilitar el contagi.

"Nou record de contagis: 50.000"

La secretària de Salut Pública reconeix una desacceleració de la pandèmia "Anem una mica cap a millor". Cabezas ha avançat que aquest dijous es notificaran prop de 50.000 nous contagis, "un nou rècord" en el nombre de casos positius de Covid-19 a Catalunya, però adverteix d'un retard en la incorporació de les dades. Cabezas també diu que les dades de contagi de les diferents comunitats a l'Estat "són difícilment comparables" i posa d'exemple que a Madrid es fan unes 4.000 proves i Catalunya 9.000.

Defensa no confinar tota la classe si no hi ha 5 casos

Carmen Cabezas diu que l'estratègia no és buscar la immunitat de grup sinó "acceptar una realitat en una fase de transmissió comunitària" i que ara els contagis no tenen la mateixa repercussió en morts o hospitalitzacions. Amb relació a la situació a les escoles, Carmen Cabezas defensa els canvis de protocols en aspectes com esperar que hi hagi 5 casos per confinar tota la classe o allargar a set dies el termini per a realitzar els tests: "No estem a la mateixa situació que l'any passat".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz