Cataluña
L'entrevista

Foment de Treball es desdiu de la seva oposició a la reforma

Notícia - Cafè d'idees 
  • El president de Foment explica l'"abstenció responsable" de la patronal catalana a la reforma laboral

  • Josep Sánchez Llibre: "Foment continuarà a la CEOE, és un invent de la patronal dels catalans"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, defensa que no es toqui "ni una coma" del que es va acordar en les negociacions entre la patronal CEOE i els sindicats per a la modificació de la reforma laboral: "Intentarem parlar amb tots els grups perquè no es modifiqui ni una coma". En una entrevista de Gemma Nierga al 'Cafè d'idees', Sánchez Llibre explica l'"abstenció responsable" de la patronal catalana i demana que no es tramiti com un projecte de llei: "L'ideal seria que no es tramités i si es toqués una coma, que no anés en contra del plantejament que vam acordar".

D'aquesta manera, el líder de la patronal catalana canvia el seu posicionament després que en la reunió amb la CEOE critiqués la nova norma del Govern central i constatés les divisions internes en la gran patronal espanyola.

"L'economia espanyola necessita la temporalitat"

Josep Sánchez Llibre creu que la reforma laboral hauria estat millor si aprofundís amb la flexibilitat,  la seguretat en la contractació indefinida i mesures per reduir l'atur juvenil: "L'economia espanyola té una sèrie de problemes estructurals que necessita la temporalitat".

El màxim responsable de la patronal catalana diu que el sector serveis, el turístic o l'agrícola necessiten la flexibilitat. El president de Foment reconeix que la inflació s'ha desbocat i caldria un acord a tres anys perquè els treballadors no perdin poder adquisitiu.

Proposa acordar un "increment salarial"

El president de Foment del Treball creu que "seria interessant" poder aconseguir un acord entre empresaris i sindicats "per concertar l'increment salarial per als propers dos o tres anys".

No s'ha aventurat a concretar de quant hauria de ser aquest augment salarial, però sí ha defensat la necessitat de buscar la manera que els treballadors no perdin capacitat adquisitiva.

"No només s'ha d'apujar el salari mínim, sinó tots els salaris", ha afirmat el president de Foment, que ha subratllat que en la patronal sempre han mantingut "ànima social" i han defensat que els salaris "han de ser competitius i la gent s'ha de guanyar la vida".

"A Foment estic gaudint molt"

El líder de la patronal catalana assegura que Foment del Treball continuarà a la CEOE i que les relacions amb el seu president, Antonio Garamendi, són cordials. Sánchez Llibre recorda que la CEOE és un "invent de la patronal dels catalans" i que no té previst presentar-se a la presidència: "A Foment m'hi trobo molt bé. Estic gaudint molt. M'ho estic pensant".

Demana que es repensi el no a la planta de tancs a Nissan

Amb relació als fons europeus, Josep Sánchez Llibre demana celeritat a les administracions i que "es posin les piles" amb els fons europeus perquè arribin a totes les empreses, grans i petites: "No tindria perdó de déu que Espanya desaprofités els recursos".

Sánchez Llibre diu que no sap on anirà la planta de bateries, però SEAT fabricarà a Martorell el cotxe elèctric. Sánchez Llibre reclama a la Generalitat que repensi la proposta de crear un centre de manteniment de tancs a l'antiga planta de Nissan.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz