Televisión
L'entrevista

Clara Prats: "Les terceres dosis estan funcionant"

Notícia - Cafè d'idees 
  • La investigadora de BIOCOMSC UPC diu que a Barcelona haurien de "reinventar les cavalcades de reis"

  • Clara Prats avisa que cal aturar la transmissió per evitar la saturació dels hospitals

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

La investigadora del grup BIOCOMSC de UPC, Clara Prats, defensa que les terceres dosis contra la vacuna del coronavirus estan funcionant. Prats envia un missatge d'optimisme davant de l'augment de casos i les noves mesures contra l'òmicron. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, explica que aquesta variant circula molt més ràpidament que la delta: "La variant Delta va trigar 3 mesos a ser prevalent, ara la variant Òmicron ho aconsegueix en un mes". La investigadora avisa que cal aturar la transmissió per evitar el col·lapse dels hospitals.

"La mascareta a l'exterior no és massa efectiva"

Clara Prats reconeix que l'obligatorietat de l'us de la mascareta a l'exterior no és "massa" efectiva en termes de reduir la transmissió de la Covid-19: "La circulació del virus és enorme. La probabilitat d'estar-hi amb contacte és molt gran". La investigadora defensa que els contactes estrets haurien de fer quarantena tant si estan vacunats com si no i diu que "es fan enrere" perquè no s'aplicaria a tot l'Estat: "No caldria mantenir-la en el temps, però ara mateix seria una mesura molt important".

"Es podria tancar tot el que no sigui essencial"

Amb relació a l'ajornament de la tornada a les escoles després de les vacances de Nadal, Clara Prats diu coincidir amb les recomanacions de l'OMS, que diuen que el tancament ha de ser l'última mesura a prendre. La investigadora avisa que en les setmanes vinents es podria decretar un nou confinament per tancar tot el que no sigui essencial durant una o dues setmanes. Prats assenyala que el confinament no és avui sobre de la taula, però cal veure l'efectivitat de les noves mesures: "Si segueix el creixement exponencial que tenim aquests dies, es podria valorar aquesta mesura".

Com fer la Cavalcada de Reis segura

La investigadora del grup BIOCOMSC creu que les cavalcades de reis tenen un factor a favor seu, que es fan a l'exterior i que no és "de tant risc" com les activitats a l'interior. Prats demana que en ciutats com Barcelona es repensi la cavalcada per evitar que hi hagi aglomeracions: "Tenim un parell de setmanes de marge per reinventar-les".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz