Televisión
L'entrevista

Santiago Niño Becerra: "Els Pressupostos de l'Estat neixen morts"

Notícia - Cafè d'idees 
  • El catedràtic d'Estructura Econòmica diu que cap institució admet que Espanya creixerà el 6,5% que contemplen els comptes estatals

  • Santiago Niño Becerra: "Espanya no pot donar compensacions perquè és un país pobre"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

El catedràtic d'Estructura Econòmica per la Universitat Ramon Llull, Santiago Niño Becerra, ha defensat que cap institució econòmica admet que Espanya creixerà el 6,5% que contemplen els comptes estatals. El catedràtic d'Estructura Econòmica recorda que el Banc d'Espanya ha situat el creixment en el 4,5%. En una entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga, Santiago Niño diu que el coronavirus és una malaltia "per a rics i per a empreses potents" i considera que Espanya no pot donar compensacions als sectors afectats pel tancament d'activitats "perquè és un país pobre".

Eliminar la temporalitat és una quimera

Una altra de les consideracions de l'economista és que "serà molt difícil aplicar" el que planteja la reforma laboral pel que fa a la temporalitat. Santiago Niño recorda que ha de tornar a créixer i que aquesta alta taxa de temporalitat en els llocs de treball es produeix per l'estacionalitat de l'economia espanyola que suposa un 26% del PIB: "Espanya té un PIB estacional, és turisme, és restauració, és hostaleria, és oci, és transport. Eliminar-la és una quimera".

"Hi haurà retallades a les pensions"

Santiago Niño recorda que quan es va instaurar el sistema de pensions es va fer d'acord amb quatre supòsits: "Zero atur, salaris permanentment indexats a la inflació, demanda de treball a l'alça i esperança de vida de com a màxim deu anys després de jubilar-se. Quin d'aquest s'ha acomplert?". El catedràtic d'Estructura Econòmica considera que hi haurà retallades en les pensions, per bé que "el concepte de pensió durarà molts anys, però anirà convergint cap a la renda bàsica".

"Si et toca la grossa, l'últim a la llista és anar a Maldivas"

Avui que és el sorteig de la Loteria de Nadal, Santiago Niño recomana als qui tinguin la sort de guanyar el premi gros, anar amb compte perquè primer hauran de pagar impostos: "Quedar net de deutes, si queden diners pensar en coses necessàries abans d'anar-se'n un mes a les Maldives". També ha mostrat la probabilitat que toqui la grossa: un 0,002%.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz