Cataluña
Covid-19

Pedro Sánchez: "No podem donar per bona aquesta incidència"

  • Convoca una conferència de presidents dimecres per estudiar "mesures compartides"

  • Sánchez assegura que "cal prendre accions" i deixa la decisió en mans de les CC.AA.

  • Catalunya supera els 300 ingressats a les UCI i el risc de rebrot s'enfila als 1.132 punts

RTVE Catalunya
2 min.

Crida a la unitat del president del Govern, Pedro Sánchez, com en els moments més durs de la pandèmia. Dimecres reunirà, de forma telemàtica, la conferència de presidents per abordar amb les comunitats la situació i avaluar la possible implantació de noves restriccions. Ha acompanyat l'anunci d'un missatge de tranquil·litat a la població a qui agraeix l'esforç per vacunar-se, la principal via, insisteix, per fer front a la crisi.

Sánchez ha justificat la convocatòria per la necessitat de "intensificar les accions" contra el virus.

Hi un "risc real per a la salut"

Sánchez ha reconegut que la incidència a 14 dies de 511 casos no és tan alta com la dels països de l'entorn. Ara bé, adverteix que"no es pot donar per bona" i suposa un "risc cert i real per a la salut". "No podem donar per bona aquesta incidència aumulada", ha assenyalat el cap de l'Executiu en una compareixença extraordinaria sense preguntes a Barcelona. En aquest sentit, ha avançat que en la trobada analitzarà amb els líders regionals l'evolució de la pandèmia i les "mesures compartides" que es duran a terme.

Pedro Sánchez ha volgut llançat un missatge de "confiança" i "tranquil·litat" a la ciutadania.

Espanya va entrar el divendres en risc molt alt per contagis, el màxim indicador del semàfor covid, després d'augmentar la incidència en 38 punts (511 casos per cada 100.000 habitants), amb un rècord diari de positius notificats (33.359) en ple avanç de la variant ómicron en alguns territoris.

Catalunya supera els 300 ingressats a l'UCI

Catalunya suma 11 crítics més per covid i ja supera els 300 ingressats a l'UCI (307), segons les dades del Departament de Salut. En paral·lel, hi ha 6 ingressats més als hospitals (1.144) i s'han declarat 4.196 nous casos confirmats per PCR o TA en les darreres 24 hores.

Evolució de la sisena onada a Catalunya a 19/12/2021 RTVE

El risc de rebrot continua a l'alça i s'enfila a 1.132 (+122), mentre que l'Rt puja vuit centèsimes fins a 1,73. En les darreres 24 hores no s'ha notificat cap mort i el global des de l'inici de la pandèmia es manté en 24.305 defuncions. La incidència acumulada a 14 dies puja de 628,77 a 674,31.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz