Cataluña
Nou protocol

Els contactes estrets de positius hauran de confinar-se encara que estiguin vacunats

Beatriz Gálvez | Xavier Gálvez
3 min.

A partir del pròxim dilluns 20 de desembre, tots els contactes estrets de casos positius hauran de fer quarantena obligatòriament encara que estiguin vacunats amb la pauta completa. Aquesta mesura que ha anunciat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, fins ara només s'aplicava als casos confirmats de variant òmicron.

No obstant això, el titular sanitari ha assegurat que aquesta serà la variant majoritària al territori català en els pròxims deu dies i en unes tres setmanes serà "absolutament dominant".

El 20% de les mostres analitzades a Catalunya són sospitoses de ser de la variant Òmicron

L'anunci del nou protocol de confinaments arriba la mateixa jornada en què Salut ha informat en un comunicat que el 20% de les mostres analitzades a Catalunya "ja són sospitoses de ser de la variant òmicron". Dues setmanes després que es detectessin els primers casos a Catalunya, la variant s'ha estès ràpidament pel territori català.

El Departament de Salut insisteix en la crida que fa a la població de reforçar les mesures de protecció. És a dir, que es continuï prioritzant la distància de seguretat, el rentat de mans, l'ús de la mascareta i mantenir la ventilació en els llocs tancats.

Les festes nadalenques arriben en ple augment de casos i extensió de la variant òmicron. Tot i això, el conseller de Salut no ha anunciat noves restriccions de cara als pròxims dies. Ara bé, ha assegurat que han fet arribar "consideracions a la comissió delegada per valorar i analitzar la situació".

Continua l'increment de casos

El risc de rebrot i l'Rt pugen un dia més. Aquest divendres se situa als 902 i 1,59 punts, respectivament. Pel que fa a la situació dels malalts, els ingressats s'enfilen fins als 1.139 i les persones crítiques a l'UCI, freguen els 300. S'han notificat 11 morts en les últimes 24 hores.

Als centres educatius, s'han detectat 9.992 positius en els últims 10 dies. Això ha provocat l'augment de persones confinades de fins a 43.659

El Comitè Assessor es reuneix

Aquesta tarda es reunirà el Comitè Científic Assessor de la COVID-19 per analitzar la situació epidemiològica actual. Està previst que amb posterioritat a la reunió s'entregui al Departament de Salut un informe d'anàlisi i recomanacions que s'afegirà al conjunt d'informes i documents de treball dels que ja es disposa i amb els que es basa l'estratègia epidemiològica contra la pandèmia.

Aquest dijous, alguns experts ja van demanar mesures El Departament de Salut traslladarà el resultat d'aquest treball tècnic a la Comissió delegada en matèria de Covid-19 prevista per principis de la setmana vinent i que és la responsable d'analitzar les eventuals decisions que es vulguin desplegar en l’actual context epidemiològic.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz