Cataluña
Escola catalana

El cas de Canet encén el Parlament

  • Aragonès acusa Vox, Cs i PP d'utilitzar el català per dividir

  • El president català insta el PSC a sumar-se en la defensa de la immersió

  • Carlos Carrizosa compara la situació de la família de Canet amb Ermua

Laura Herrero | Xesca Campoy | Marc Guasch
2 min.

El conflicte amb la immersió lingüística pel cas de l'escola de Canet de Mar ha fet pujar la temperatura al Ple del Parlament d'aquest dimecres. Durant la sessió de control al President de la Generalitat, Ciutadans, PP i Vox han acusat el Govern d'assenyalar la família que va demanar més hores lectives en castellà. Carlos Carrizosa ha anat més enllà i ho ha comparat amb el terrorisme d’Ermua, fet que ha indignat Pere Aragonès.

La immersió lingüística fa pujar la temperatura al Parlament | Laura Herrero

El PSC, que també ha rebut per part de les formacions de la dreta, ha demanat que no utilitzar la llengua com a eina partidista. I el president català els ha demanat que se sumin a la defensa del model d’escola catalana. Junts també ha fet una crida a fer un front unitari davant del que consideren un atac a la llengua catalana.

Comparació amb Ermua

Aragonès ha acusat Vox, Cs i PP de fer servir de forma partidista, "només per un grapat de vots", el cas de l'escola de Canet per dividir i "trencar la cohesió" de la societat catalana. En aquest sentit, ha reclamat a la resta de formacions unitat per defensar el sistema d'immersió lingüística de l'escola catalana.

La resposta del president catalana ha arribat després que el líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, hagi acusat el Govern d'assetjar la família de Canet. Carrizosa ha instat al PSC a unir-se en el que veu com una oportunitat històrica per "canviar l'opinió pública" i ha comparat la situació amb Ermua, "salvant les distàncies" on va morir assassinat Miguel Ángel Blanco a mans d'ETA.

Des de les files socialistes, Salvador Illa ha rebutjat que es faci partidisme de la llengua i ha retret al conjunt de forces el to del debat: "Deixin en pau l'escola catalana, uns i altres", ha advertit alhora que ha reclamat deixar de "posar el focus" en la família de Canet.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz