Cataluña
20 anys d'impunitat

El jutge investiga un sospitós per la mort d'Helena Jubany

  • El jutge instructor del cas imputa a X.J.M. com a possible autor dels anònims enviats a la jove

  • La família demanava investigar dues persones de l'entorn de la Unió Excursionista i l'usuari que l'assetjava per Internet

  • L'anàlisi del disc dur de l'ordinador de la jove, el maig d'aquest any, ha estat clau per la reobertura del cas

NADIA SOMOZA
2 min.

El titular del Jutjat de Primera Instància 2 de Sabadell ha obert diligències de recerca contra un dels sospitosos pel crim d'Helena Jubany en 2001. El jutge acorda imputar a X.J.M., que també haurà de sotmetre's a una prova cal·ligràfica per a determinar si va ser ell qui va escriure els escrits que va rebre la jove bibliotecària dies abans de ser assassinada el 30 de novembre de 2001.

El nou sospitós va escriure alguns correus a l'Helena mesos abans del crim amb frases molt similars a les que apareixien als anònims. Segons el germà de l'Helena, aquesta persona és qui ella sospitava que estava darrere dels anònims.

La família d'Helena Jubany demana al jutjat de Sabadell que imputi tres sospitosos pel crim | Joan Sisquella

L'acte, amb data d'aquest dimecres 1 de desembre, també ordena afegir a la causa l'informe policial sobre el disc dur d'Helena, en què consten converses d'un xat que demostrarien que va ser víctima d'assetjament. A més, X.J. haurà de prestar declaració com a investigat.

Contra aquesta decisió del jutge Juan Díaz Villar es pot interposar recurs. Per una banda, es pot interposar un recurs de reforma; on les parts disposen de tres dies per presentar-lo o d'apel·lació; el temps del qual s'allarga fins als cinc dies.

Joan Jubany, el germà de la jove, ha criticat la manca d'implicació en la resolució del cas del grup d'investigadors de la Policia Nacional i ha exposat que va ser ell mateix qui va acabar aportant-los la identitat de la persona que s'amagava darrer d'aquell pseudònim d'Internet.

El crim prescrivia aquest 2 de desembre de 2021.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz