Cataluña
Disseny Hub Barcelona

Banksy: L'art de la protesta

El Disseny Hub Barcelona reuneix més de 70 obres de Banksy en una exposició

Les obres, procedents de col·leccions privades, aborden qüestions com la globalització, el consumisme i les guerres

Nadia Somoza / Aurora Redón
3 min.

La mostra internacional 'Banksy. The art of protest' ha arribat al Disseny Hub Barcelona i es podrà visitar fins al 13 de març del 2022. Una exposició que exhibeix més de 70 obres originals procedents de col·leccions privades internacionals del cèlebre artista britànic de qui encara se'n desconeix la identitat real.

Banksy tot un fenomen | Marta Orquín

Desafiament al sistema

El conjunt d'obres de l'artista aborden qüestions universals com ara la globalització, el consumisme, les guerres, el poder de la política i la religió, la lluita de classes o la crisi climàtica.

Una de les sales de la mostra internacional

Rafael Giménez, director de Sold Out, assegura que a la mostra es presenten dues reflexions. Per una banda, retrata la forma senzilla que té Banksy de "representar formes artístiques que transmeten una sensació de reflexió i d'incongruència del món contemporani", i, per altra banda, mostra un contingut que té a veure amb denúncies actuals.

70 obres

La mostra, que fins avui ha rebut més d'un milió de visites en la seva gira mundial, proposa un recorregut inèdit a través de més de 70 obres originals, algunes de les quals veuran la llum davant el gran públic per primera vegada en aquesta exposició a Barcelona. Són peces en diversos formats com oli, acrílic o esprai sobre llenç i fusta, serigrafies d'edició limitada, estergits sobre formigó, escultures, instal·lacions, vídeos i fotografies.

Nova obra sobre la covid

A l'exposició de Barcelona podran apreciar-se exemples representatius de la seva iconografia habitual amb personalitats com la Reina d'Anglaterra, Lady Di, Lenin, John Travolta, Samuel L. Jackson, Kate Moss o fins al mateix Jesucrist, així com policies britànics, militars, policies, nens i nenes, micos i rates.

'Nena amb globus': L'obra més coneguda

Un dels espais està dedicat a l'obra més coneguda de Banksy: 'Nena amb globus'. En aquest espai, es podrà conèixer la història de la peça i comprendre el significat i les seves influències.

'Nena amb globus'

La mostra també alberga un espai audiovisual immersiu que proposa un viatge multisensorial per la trajectòria artística de Banksy, així com una experiència en realitat virtual creada especialment per a l'ocasió.

Dues peces de gran escala

Amb motiu d'aquesta exposició es presenten dues peces originals de gran escala i importància que estaven situades sobre parets d'edificis a Londres i Los Ángeles. 'Pissing Guard' i 'Out of Bed Rat' estaran exposades en el vestíbul, fora de la mostra.

Fotografies de Steve Lazarides

L'exposició de Barcelona també inclou més d'una vintena de fotografies cedides en exclusiva per Steve Lazarides, amic, fotògraf personal i primer agent de Banksy, qui després de més de 10 anys treballant amb l'artista, va reunir un arxiu fotogràfic que il·lustra l'evolució en la carrera de Banksy i el seu treball als carrers de diferents ciutats del món.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz