Cataluña
Fotoperiodisme

El CCCB acull les peces premiades del World Press Photo

  • El CCCB acull per 17ena vegada l'exposició de fotoperiodisme més reconeguda a escala mundial

  • Enguany, la fotografia guanyadora és de Mads Nissen i retrata una de les primeres abraçades durant la pandèmia

Nadia Somoza
3 min.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) presenta totes les fotografies i les peces multimèdia premiades en el World Press Photo de l'11 de novembre al 12 de desembre. La fundació Photographic Social Vision organitza per dissetena vegada l'exposició de fotoperiodisme més reconeguda a escala mundial.

Fotografies en la seva majoria inèdites al nostre país, que han estat triades per la seva excepcional qualitat visual i ofereixen diferents perspectives sobre l'actualitat global.

Enguany, quatre fotògrafs espanyols figuren entre els guardonats: el barceloní Luis Tato, el basc Aitor Garmendia, l'extremeny Jaime Culebras i la valenciana Claudia Reig Valera. També ha estat guardonat l'argentí resident a Barcelona Pablo Tosco.

El CCCB presenta les fotografies i les peces multimèdia premiades en el World Press Photo

Activitats

L'experiència de Barcelona va sempre més enllà de la mera observació de les obres guanyadores. Es complementa amb un programa d'activitats paral·leles obertes al públic que aprofundeix en les temàtiques dels projectes guanyadors i generen debat. També s'ofereixen visites guiades en línia a través de Filmin i presencials, dirigides a escoles, empreses i públic general, que enriqueixen la comprensió de la mostra i il·lustren sobre els valors i reptes del fotoperiodisme actual.

Fotografia guanyadora

Enguany, la fotografia guanyadora del World Press Photo 2021 és de Mads Nissen i retrata una de les primeres abraçades segures durant la pandèmia, ja que mostra a Rosa Luzia Lunardi abraçada a la infermera Adriana Silva da Costa Souza, en la residència d'ancians Viva Bem, de Sao Paulo, Brasil, el 5 d'agost de 2020.

Fotografía guanyadora de Mads Nissen

Reportatge Gràfic de l'Any

El premi al Reportatge Gràfic de l'Any és d'Antonio Faccilongo, que ha tractat les històries d'amor durant el conflicte palestí-israelià. El reportatge mostra l'impacte del conflicte en les famílies palestines i les dificultats a les quals s'enfronten per a preservar els seus drets reproductius i la seva dignitat humana.

Premi al Reportatge Gràfic de l'Any

Tercer premi en la categoria de Natura

Un dels autors espanyols premiats en aquesta edició és Luis Tato, que va capturar el moment en el qual el cap d'un assentament a Kenya, intenta espantar a un eixam de llagostes, una de les plagues que van devastar els terrenys en 2020.

Luis Tato categoria Natura

Marques de la mascareta

El fotògraf mexicà Iván Macías capta a una doctora es troba al final del seu torn, les marques deixades per una màscara i unes ulleres protectores són clarament visibles en el seu rostre.

Iván Macías capta a una doctora es troba al final del seu torn

Imatges que transmeten vulnerabilitat, dolor... i alhora, supervivència. Instants captats que expliquen històries també de conflictes, medi ambient o esports. Tot això i més al World Press Photo 2021.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz