Cataluña
Moció de censura

Rubén Guijarro pren el relleu de Xavier García Albiol com a alcalde de Badalona

  • L'oposició dona llum verda a la moció de censura a impulsada pels socialistes per deixar fora Xavier Garcia Albiol

  • El líder del PSC a Badalona Rubén Guijarro serà el nou alcalde

BEATRIZ GÁLVEZ GARCÉS / NÚRIA ROCA / ÁLEX CABRERA
3 min.

Rubén Guijarro ha pres possesió com a nou alcalde de la ciutat de Badalona després que tiri endavant la moció de censura que ha fet fora el batlle del PP, Xavier García Albiol. Minuts després de 13 hores d'aquest dilluns s'ha produït la votació favorable dels grups polítics de l'oposició en bloc, PSC, Guanyem Badalona, Esquerra, els comuns i Junts. Tots ells, sumen 16 regidors, majoria més que suficient per desallotjar l'encara batlle del PP després que se'l vinculés amb una empresa en un paradís fiscal de Centreamèrica.

Acabar amb les mentides i els escàndols

Durant el ple de la moció, el líder del PSC de Badalona (Barcelona), Rubén Guijarro, ha defensat la moció de censura contra, Xavier García Albiol, per a desmarcar a la ciutat de "l’espiral de mentides i escàndols", i ha acusat el dirigent del PPC de "falta d'honestedat i dignitat" i de "posar-se d'esquena a la ciutadania".

Des de Junts, David Torrents, ha criticat la despesa dels diners de l'exalcalde "en propaganda" davant l'emergència social en què es troba la ciutat: "No és que volem fer fora Albiol per posar-nos-hi, sinó per posar les persones al centre polític". Torrents considera que l’any i mig que ve "serà dur", però que s'hi deixaran "la pell".

Guijarro assoleix l'alcaldia de Badalona després de la moció contra Albiol | Àlex Cabrera

Suport de comuns, ERC i Guanyem Badalona a la moció

Aida Llauradó dels comuns, ha defensat la moció de censura per "tota la ciutadania de Badalona", però no només: "La gent que ens ha votat no entendria que deixéssim alcaldia uns polítics que han intentat muntar negoci a un paradís fiscal".

Aprovem una moció que va en contra de la corrupció i les mentides

Per la seva banda, el grup d'Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem-MES, Àlex Montornès Torrecillas, també ha descartat que la moció vagi en contra del govern d'Albiol: "Aprovem una moció que va en contra de la corrupció i les mentides. Una moció de la dignitat, per posar Badalona al lloc que es mereix".

Nora San Sebastián, de Guanyem Badalona, també ha insistit a dir que la voluntat del seu partit polític és desallotjar el que representa i les polítiques que representa: "Fem fora el partit més corrupte".

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha asseverat avui que es troba "animat" malgrat la moció de censura en contra seva i "amb l'esperança" que els veïns "posaran a tots en el lloc que mereixen" en les eleccions vinents municipals de 2023.

Esquitxat pels papers de Pandora

Xavier Garcia Albiol ha deixat de ser alcalde de Badalona després que aparegués als papers de Pandora i el socialista Rubén Guijarro iniciés el procés per treure-li l'alcaldia. El líder del PSC a Badalona serà el nou alcalde fins a les eleccions de la primavera de 2023 després que tanqués un acord amb tota l'oposició.

Badalona torna a tenir un alcalde socialista després de canviar fins a quatre vegades de batlle en els últims dos anys i després de produir-se dues mocions en els últims tres anys i mig.

El ple extraordinari ha tingut lloc al Badalona Centre Internacional de Negocis.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz