Cataluña
Badalona

L'oposició arriba a un acord per signar la moció de censura a Albiol

  • Els grups municipals de l'oposició signaran la moció entre aquest dijous o divendres

  • Segons la llei, el ple de la moció se celebrarà el 8 de novembre i Guijarro seria el nou alcalde

Beatriz Gálvez Garcés
3 min.

La moció de censura al seu alcalde, Xavier Garcia Albiol, tira endavant. Els cinc grups de l'oposició de Badalona han arribat a un acord per fer fora l’alcalde, Xavier Garcia Albiol. La moció de censura es presentarà amb tota probabilitat aquest divendres, de manera que el socialista Rubén Guijarro seria el nou alcalde de Badalona els primers dies de novembre. Segons la llei, el ple de la sessió de censura s'hauria de celebrar el 8 de novembre.

Els regidors de l'oposició signen la moció de censura

A partir d'aquest dijous, els setze regidors del PSC, Guanyem, ERC, Badalona En Comú i Junts, signaran la moció davant la secretària municipal i divendres es preveu que la documentació entri per registre a l'Ajuntament.

Guanyem Badalona signa la moció de censura contra Albiol | Àlex Cabrera

Els primers a arribar per signar la moció de censura que desbancarà a Albiol de la seva cadira de poder ha sigut el grup municipal Guanyem Badalona - En Comú. Ho han fet als volts de les 9 del matí a la plaça de la Vila de Badalona.

La portaveu municipal Guanyem Badalona En Comú, Nora San Sebastià, després de signar la moció de censura ha dit que fa mesos que hi treballen per molts motius: "Per nosaltres és una anomalia democràtica,  amb el context socioeconòmic, estigui en mans del representant de l’extrema dreta, Xavier García Albiol".

David Torrents de Junts per Catalunya criticava que aquest fet Badalona d’atenció: "Tenim un alcalde corrupte i tots els grups municipals hem demanat la seva dimissió, que no ha estat possible i per això hem decidit tirar endavant aquesta moció".

Aida Llauradó, de Badalona en Comú Podem també ha avançat que el seu grup està encara decidint si formarà part del nou executiu municipal. "Acabarem de veure les negociacions i decidirem si entrem a govern. La nostra voluntat és fer-ho i treballar per la ciutat perquè cohesionar aquest govern perquè ciutadania estigui orgullosa".

Des d'ERC-Avancem, Àlex Montornès, deixa la porta oberta a entrar en una nova composició del govern en funció de si creuen que els pugui ser útils o no. "En funció de les converses amb resta de grups, si veiem que som útils dins govern, entrarem; si veiem que som més útils fora amb acord d’estabilitat ens quedarem fora a ajudar govern des de l’oposició", ha declarat a la sortida de la rúbrica de la moció.

En paral·lel, García Albiol ha publicat un tuit amb el resultat d’una enquesta de GAD3 en la que mostra que si hi hagués eleccions a Badalona "obtindrien majoria absoluta" en els resultats.

L’alcalde ha lamentat que després de la moció que ja dona per fet, "torna la Badalona grisa i del caos".

Negociacions per presentar una moció de censura a Albiol

Després que es fes públic la possible implicació de García Albiol als Papers de Pandora, els grups polítics municipals de l'oposició van començar els contactes. El moment clau va arribar amb el pas endavant que van fer els socialistes quan aquest dimarts anunciava els contactes amb tots els partits per valorar el suport a una moció de censura.

Papers de Pandora

L'intent de moció de censura arriba després que la setmana passada Xavier Garcia Albiol aparegués als Papers de Pandora com a apoderat d'una societat a Belice, un paradís fiscal d'Amèrica Central. A la investigació també apareix el regidor i durant molts anys número dos d'Albiol a Badalona, Ramon Riera.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz