Cataluña
L'entrevista

Miriam Nogueras: "El gir d'ERC em fa pensar en un front comú als pressupostos"

Notícia - Cafè d'idees 
  • La portaveu de Junts X Catalunya al Congrés reitera que qui va vetar als representants de Junts va ser la Moncloa

  • Miriam Nogueras: "La imatge de Sánchez i Illa fent un cafè em va fer sentir molt menystinguda pel que representem"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

La portaveu de Junts X Catalunya al Congrés, Miriam Nogueras, considera que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha fet un gir discursiu en la negociació dels pressupostos de l'Estat i que ara tenen present la "no execució" del que hi ha pressupostat: "Nosaltres fa molt temps que denunciem la no execució dels pressupostos i fins ara érem els únics". En una entrevista al 'Cafe d'idees', Nogueras reclama un front comú independentista i diu que tots haurien de presentar esmenes a la totalitat als comptes actuals.

"Sota el paraigua de l'Estat, vivim per sota les nostres possibilitats"

Amb relació a l'aprovació dels comptes de l'estat la portaveu de Junts per Catalunya ha dit que hi ha coincidències amb la resta de grups independentistes com són les transferències de Rodalies o que s'acabi executant el pressupostat. Noguera qualifica el que hi ha previst per a Catalunya com a "molles" i quantifica l'execució en un 65% del que hi figura als pressupostos: "Catalunya és un país ric. Sota el paraigua de l'Estat, vivim per sota les nostres possibilitats".

Taula de diàleg: "El president Sánchez estava fent un cafè amb el Sr. Illa"

Miriam Nogueras diu que l'acord per constituir la taula de diàleg entre Junts i ERC fixava una continuïtat de la primera taula i que Junts l'ha acomplert: "Si Esquerra i el PSOE tenen un altre acord aquí ja no hi entrem". Nogueras reitera que qui va vetar als representants de Junts va ser la Moncloa.

La portaveu de Junts X Catalunya al Congrés ha reclamat un relator a la taula de diàleg "és imprescindible" i ha lamentat que el president Pedro Sánchez, diu, no participés en la reunió: "El president Sánchez estava fent un cafè amb el Sr. Illa i em sembla una falta de respecte, un menysteniment a l'independentisme i a la resolució democràtica del conflicte".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz