Televisión
Cafè d'idees

Ester Capella: "La resolució del Tribunal de Comptes no ha de tenir conseqüències polítiques"

Notícia - Cafè d'idees 
  • La delegada del Govern a Madrid considera que els membres Junts per Catalunya al Govern, avalen la taula de diàleg

  • Ester Capella: "Si és possible que Joe Biden continuï, Ernest Maragall també té tota l'experiència"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

La delegada del Govern de la Generalitat a Madrid, Ester Capella, diu que la resolució del Tribunal de Comptes no ha de tenir conseqüències polítiques ni afectar el diàleg: "Cal que la taula de negociació avanci". En una entrevista al 'Cafè d'idees', Capella diu que denegar l'aval té una intencionalitat política i destaca que es doni a conèixer el 14 d'octubre, coincidint amb l'aniversari de la sentència del procés, i que surti al voltant de moments claus de negociació a l'estat: "No és casual". La delegada de la Generalitat a Madrid reclama pensar en la ciutadania que va votar el 14-F: "Ser capaços d'extreure'ns d'aquests moments judicials".

"Junts són a la taula de diàleg representats pel govern"

Ester Capella considera que a la taula de diàleg ha de ser una representació "de governs" i els partits polítics ja tenen altres espais com el Parlament o les Corts Generals: "Els representants de Junts per Catalunya que hi ha al Govern no discuteixen la validesa de la mesa". Capella diu que la taula de diàleg és molt incipient i que no li preocupa que no hi siguin els membres de Junts perquè hi són representats a través del Govern.

Ester Capella també discuteix les paraules d'Elsa Artadi en què va dir que el president Pere Aragonès només representava a Esquerra: "Representa al país. Si no ho tenim clar, hem de mirar les coses com van".

"Ernest Maragall és com Joe Biden"

La delegada del Govern a Madrid s'ha mostrat disposada a acompanyar a Ernest Maragall a la llista per Barcelona en les eleccions municipals del 2023 "amb les condicions que calgui". Capella ha defensat la tasca de Margall al consistori "Ernest Maragall té les ganes i la convicció per encapçalar la llista" i diu que ha de continuar sent el candidat: "Si és possible que Joe Biden continuï, Ernest Maragall també té tota l'experiència".

Ampliació de l'aeroport: "No hi havia res escrit"

Amb relació al projecte d'ampliació de l'aeroport del Prat, Ester Capella ha assegurat que la decisió "la marcarà el Govern i el cap de l'executiu català". Capella ha recordat que l'acord del 2 d'agost no estava escrit: "No podia ser un acord sobre l'ampliació del Prat perquè no hi havia res escrit" i ha reclamat que la decisió sobre ports o aeroports s'ha de prendre a Catalunya.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz