Cataluña
Badalona

L'oposició avança en l'acord per fer fora Albiol abans de divendres

Nadia Somoza
3 min.

Els cinc grups de l'oposició de Badalona mantenen les converses per fer fora l’alcalde, Xavier Garcia Albiol. La moció de censura es presentarà amb tota probabilitat abans de divendres, de manera que el socialista Rubén Guijarro seria el nou alcalde de Badalona els primers dies de novembre.

Les converses entre PSC, ERC, comuns i Junts per articular aquesta moció no s'aturen, però aquest matí han patit un punt d'inflexió quan Guanyem Badalona ha anunciat que no formarà part del nou Govern tot i que facilitarà la investidura de Guijarro. En un comunicat expliquen que els socialistes no accepten la seva proposta d'executiu col·legiat i compartit, de manera que s'estimen més donar-los suport des de fora.

L'oposició de Badalona avança en la moció de censura contra Albiol | Àlex Cabrera

Albiol carrega contra l'oposició

Xavier Garcia Albiol, per la seva banda, descarta dimitir i emplaça els veïns de Badalona a parlar amb claredat a les eleccions municipals de 2023. L'alcalde de Badalona creu que es "tornarà a destrossar els avenços" del seu any i mig de mandat. Després que el PSC hagi anunciat oficialment l'inici dels contactes amb la resta de partits, Albiol ha assegurat que als grups de l'oposició "no els importa Badalona" i que "van a la seva".

En aquest sentit, l'alcalde critica que el PSC s'aliï amb Guanyem, a qui identifica amb la CUP, i creu que les alcaldies de Dolors Sabater i Àlex Pastor, entre 2015 i 2020, no van ser bones per a la ciutat.

Papers de Pandora

L'intent de moció de censura arriba després que la setmana passada Xavier Garcia Albiol aparegués als Papers de Pandora com a apoderat d'una societat a Belice, un paradís fiscal d'Amèrica Central. A la investigació també apareix el regidor i durant molts anys número dos d'Albiol a Badalona, Ramon Riera.

El PSC obre contactes

El president del grup municipal del PSC a Badalona, Rubén Guijarro, ha anunciat que obre contactes "formals" amb tots els grups per impulsar una moció de censura contra Albiol. Així ho ha dit en una entrevista a 'Ràdio 4' i 'La 2' després de constatar que Albiol no dimiteix tot i aparèixer als Papers de Pandora.

"L'alcalde està atrinxerat en no dimitir amb excuses de mal pagador i fent prevaldre el seu personalisme abans de la ciutat", ha afegit. Guijarro no ha volgut posar data a quan es podria formalitzar la moció de censura i ha dit que actuaran amb "prudència". El líder del PSC a Badalona s'ha mostrat disposat a assumir la responsabilitat de rellevar Albiol "per dignitat i bona imatge de la ciutat".

Guanyem ofereix el seu suport, però no hi serà al govern

El grup municipal de Guanyem Badalona en Comú assegura que donarà els seus vots a la investidura del socialista Rubén Guijarro per fer que prosperi la moció de censura contra l’actual alcalde, Xavier Garcia Albiol, però descarta entrar al futur govern de coalició, com demanen la resta de partits de l’oposició.

"Hi ha un acord que fa possible una moció, des de fora serem responsables", ha dit la regidora de Guanyem Badalona. La formació municipalista assegura que “no hi ha prou confiança” amb els socialistes després que aquest dimarts se celebrés la primera reunió formal a cinc bandes, juntament amb ERC, Badalona en Comú i Junts. Segons Guanyem, en els contactes previs s’hi hauria preacordat amb el PSC una estructura de govern que els socialistes no haurien ratificat en aquesta primera trobada amb la resta de grups.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz