Cataluña
Art modern i contemporani

El Moco Museum d'Àmsterdam obre una seu al carrer Montcada de Barcelona

  • Els dos promotors de l'espai es proposen arribar sobretot al públic jove i no iniciat en l'art

Nadia Somoza / Núria Ramirez
2 min.

El Moco Museum d'Àmsterdam s'estrena a Barcelona. Lionel i Kim Logchies, els col·leccionistes i promotors de l'espai inaugurat l'any 2016 a la ciutat holandesa, s'han fixat en la capital catalana per establir-hi una nova seu, alineada amb la proposta del primer: art modern i contemporani dirigit a un públic jove.

Palau Cervelló

The Modern Contemporary Museum (Moco Museum) fa el salt amb una nova seu força més àmplia que la d'Àmsterdam. A les parets d'un Palau Cervelló rehabilitat i adaptat a les necessitats del museu s'hi exhibiran les obres de la col·lecció privada de Lionel i Kim Logchies, amb noms com Banksy, Basquiat, Kaws, Keith Haring, Jeff Koons, Damien Hirst, Tracey Emin, Yayoy Kusakama, Mark Rothko, Andy Warhol, l'Studio Irma i peces del col·lectiu d'art digital TeamLab, entre altres.

Segons Kim Logchies, si han escollit Barcelona ha estat pel gran nombre de visitants d'aquesta ciutat i del conjunt de l'estat espanyol que ha rebut el museu d'Àmsterdam des de la seva inauguració, i que els animaven a "venir" a la ciutat.

El pati de carruatges del Palau Cervelló

Públic jove i no habitual

El nou museu barceloní s'adreça sense complexos al públic jove i que potser "encara no estava interessat per l'art" i que probablement s'estrena com a visitant a un museu, però que en canvi sí que coneix Banksy, o Caws. "Tenim visitants molt joves (a Àmsterdam) i volem que surtin del museu amb algun coneixement dels grans artistes que existeixen, que van posar les bases dels artistes contemporanis que ara tenim, més els artistes emergents, els més innovadors", esbossa la col·leccionista.

Sobre l'encaix d'aquest espai en l'ecosistema de museus de la ciutat, Logchies ho té clar: "Com ho faria en qualsevol altra ciutat, el Moco aportarà 'primers visitants' ("first-timers") de museus".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz