Televisión
Teatre

Musicals contra la tristor postpandèmica

  • Barcelona aposta pel teatre musical per començar la temporada 2021-2022

  • ’Cantando bajo la lluvia’, ‘Billy Elliot’ i ‘Fama’ són les grans produccions d’aquesta tardor

  • La companyia de teatre Dagoll Dagom s’estrena en el musical infantil amb ‘Bye bye monster’

TERE BORQUE
3 min.

Que la música aixeca l'ànim i alleugera la tensió és quelcom estudiat fins i tot per la ciència. Després d'uns mesos molt durs per a la ciutadania i els teatres, desembarquen a Barcelona quatre musicals cinc estrelles que segurament contagiaran allò de "al mal temps, bona cara". Ni tan sols la pluja feia callar un Gene Kelly enamorat a la mítica 'Singin'in the Rain'. La pel·lícula es va estrenar el 1952, pocs anys després d'haver finalitzat la Segona Guerra Mundial i justament en el moment que començava la Guerra Freda, i es va convertir en tot un èxit de públic. Ara, tot just després d'una crisi com no es recorda, Àngel Llàcer i Manu Guix han estrenat 'Cantando bajo la lluvia' al Teatre Tívoli. Tot i que l'aforament encara és restringit, hi ha ganes de recuperar la normalitat i l'entusiasme. L’espectacle ha venut ja més de 40.000 entrades.

'Cantando bajo la lluvia' aixeca el teló d'una tardor que promet omplir els escenaris d'espectacles luxosos i de cançons conegudes. El Teatre Victòria acollirà a partir del 9 d'octubre l'adaptació de 'Billy Elliot. El Musical'. En aquesta adaptació hi participen 60 nens catalans que s'han format durant mesos a l'Escola Billy Elliot en matèria de ballet clàssic, claqué, interpretació, veu, clown i acrobàcia. La música és d'Elton John i la lletra del dramaturg anglès Lee Hall. Recrearan el somni d'aquell nen que contra l'establishment no abandona el seu amor pel ball.

Alhora, al Teatre Poliorama podrem veure la comèdia musical 'T'estimo si he begut', escrita per Empar Moliner i produïda per Dagoll Dagom, que s'inicia també en el musical infantil aquest any amb l'obra 'Bye bye monstre', la història d'una nena que s'ha de confinar a casa per la pandèmia i que reflecteix la situació viscuda per molts nens a causa de la Covid-19. Parlar de la veterana companyia de teatre és parlar del teatre musical a Catalunya. L'any 1978 va produir la seva primera representació d'aquest gènere, 'Antaviana', basada en els contes de Pere Calders. El 1988 arriba el seu gran èxit 'Mar i cel' inspirada en l'obra d'Àngel Guimerà i que està considerada per molts crítics el millor espectacle musical del teatre català i espanyol. Amb 'Flor de nit', del 1992, Dagoll Dagom homenatjava el Paral.lel de la Barcelona dels anys vint, quan la música, les llums, el ball i els cabarets omplien els teatres d'aquesta avinguda.

'Fama. El musical' serà l'altra estrella que brillarà aquest octubre a Barcelona. Produïda per Jorge Arqué i direcció artística de Coco Comin, promet una escenografia desbordant. Amb un pressupost d'1,2 milions d'euros, 27 ballarins donaran vida a la cèlebre escola d'arts escèniques de Nova York. L'estrena serà el 19 d'octubre al Teatre Apol·lo. Molt han suat els teatres els darrers dos anys, però aquesta aposta pel musical és també el desig de començar aquesta nova temporada teatral postpandèmica amb optimisme.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz