Cataluña
'Orthopedica corporatio'

La coreògrafa Marina Mascarell obre temporada al Mercat de les Flors

  • Una de les obres ha nascut en confinament amb la coordinació de les ambaixades espanyoles a diferents ciutats

Agnès Batlle
2 min.

La coreògrafa Marina Mascarell obre la temporada del Mercat de les Flors amb dos espectacles: 'Orthopedica corporatio', del 30 de setembre al 3 d’octubre, i 'Bird Dog', el 2 i 3 d’octubre.

'Orthopedica corporatio' és un viatge d’una comunitat inspirada en la novel·la de ciència ficció 'La Parabola del sembrador', d’Octavia E. Butler, que narra com un grup d'individus s’uneixen per sobreviure. 'Bird Dog' és una peça audiovisual (una 'road movie' en directe) nascuda de la pandèmia i formada per quatre ballarins de Tòquio, Lisboa, La Haia i Nova York. La peça parteix de dos pilars,  qüestiona l’espai a través de l’obra de Juhani Pallasmaa i aborda el trencament del vincle comunitari per la digitalització amb l’obra del filòsof Byung-Chul Han.

Llocs i cultures diferents

L’elenc de 'Orthopedica corporatio' està composat per sis ballarins de llocs i cultures diferents, amb una experiència professional molt diferent,  la qual cosa ha permès que "tots hagin aportat el seu propi bagatge a l’obra", segons ha explicat Mascarell. Eli Cohen (Israel); Cree Barnett Williams (Regne Unit); Louis Gillard (França); Amancio González (Espanya); Reiko Ohta (Japó) i Alessandro Sabatini (Itàlia) són els sis intèrprets que conformen l'espectacle.

Quant a 'Bird Dog', el procés creatiu es va fer en línia i els intèrprets són Yasutake Shimaji (Tòquio), Shamel Pitts (Nova York), Nina Botkay (Brasil) i Spencer Dickhaus (Estats Units). El treball ha comptat amb el suport del Mercat de les Flors i de l’ambaixada espanyola a Tòquio, París, Washington i Lisboa. De fet, l'espectacle es va gestar durant la pandèmia amb la coordinació de les ambaixades espanyoles a Tòquio, París, Washington i Lisboa. Per això, l'espectacle farà parada a La Haia, Washington i Portugal, a més de Barcelona.

Mascarell està associada al Mercat de les Flors des del 2018, tot i que resideix als Països Baixos. El seu treball és una reflexió i indagació en el que les concepcions artístiques prenen forma d’una lluita poètica en què el pensament es transforma en corporeïtat i moviment.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz