Televisión
Vacunació

Salut preveu arribar al 80% de la població immunitzada aquest setembre

  • Un milió de catalans d'entre 12 i 45 anys que encara no s'han vacunat

  • L'objectiu aquest mes serà administrar 2 milions de dosis

  • En les setmanes vinents es recuperaran les proves diagnòstiques als contactes estrets

Nadia Somoza
2 min.

El Departament de Salut ha fet balanç d'aquest agost i assegura que els ritmes de vacunació han baixat pels períodes vacacionals. Per aquest motiu, l'objectiu aquest setembre serà administrar 2 milions de dosis, com a mínim, per arribar a tenir el 80% de la població immunitzada amb pauta completa.

1 milió de catalans encara no s'han vacunat | Laura Monill

1 milió de catalans no s'han vacunat

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha alertat que hi ha un milió de catalans d'entre 12 i 45 anys que encara no s'han vacunat contra la covid. Ara per ara, hi ha un 70% de la població de Catalunya immunitzada.

"Hem de posar tota la carn a la graella per controlar la covid-19, i el nostre objectiu és fer que la covid passi de ser la malaltia a una de les malalties", ha dit Argimon.

Per la seva banda, Carmen Cabezas, ha recordat que per l'impacte de la cinquena onada, 2.600 menors de 40 anys han requerit un ingrés hospitalari. Per aquest motiu, la vacunació és clau en aquest grup d'edat.

Proves a contactes estrets

En les setmanes vinents es recuperaran les proves diagnòstiques als contactes estrets, però abans s'haurà d'estudiar la millor manera de no sobrecarregar l'atenció primària.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz