Cataluña
Primera nit d'acampada a Sant Jaume

L'oci nocturn exigeix la reobertura immediata amb un mínim del 50% de l'aforament

Roger Franco
3 min.

Els empresaris de l'oci nocturn han començat una acampada a la plaça Sant Jaume de Barcelona per reclamar al Govern un calendari de reobertura. El sector vol tornar a obrir amb un 50% de l'aforament, com a mínim, en l'horari habitual i amb l'activitat de ball a les discoteques.

Empresaris de l'oci nocturn acampen a la plaça Sant Jaume de Barcelona

El Gremi de Discoteques demana a la Generalitat que deixi fer la feina als empresaris i els doni eines per fer-la bé. Una d'aquestes seria el certificat Covid, que acreditaria que les persones han passat la malaltia, tenen la pauta de vacunació completa o disposen d'un test negatiu abans d'entrar al local. D’aquesta manera seria possible minimitzar el risc de contagi i garantir una reobertura controlada del sector.

Alguns dels membres de l'acampada fan també vaga de fam per protestar contra el tancament que, segons el sector, ha fet caure la facturació un 97% en comparació al 2019. Molts locals han hagut de recórrer a l'endeutament per poder continuar mantenint el local i diuen que continuar amb l’aforament limitat al 30% és inviable per poder fer front a les despeses. Per aquest motiu alguns han optat per seguir tancats fins a poder reobrir amb millors condicions.

Pendents del TSJC

A l'espera que el Tribunal Superior de Justícia es pronuncii sobre el recurs presentat per la patronal de l'oci nocturn, la Justícia ha autoritzat mantenir una setmana més les reunions de com a màxim 10 persones i el límit del 70% en l'aforament en centres de cultes. La nova resolució entrarà en vigor aquest divendres.

Generalitat i Ajuntament de Barcelona discrepen

La Generalitat es manté ferma i no preveu obrir abans que comenci el curs escolar perquè considera que reobrir en les circumstàncies actuals seria un error i que el més important a hores d'ara és rebaixar la pressió assistencial.

En canvi, des de l'Ajuntament de Barcelona demanen al Procicat que es plantegi la reobertura dels locals d'oci nocturn abans de les festes de la Mercè. L'alcaldessa Ada Colau creu que seria bo fer-ho per tal d'evitar un efecte crida i de concentració de persones aprofitant les activitats que es duran a terme entre el 23 i el 26 de setembre. Tot i que tots els actes seran amb cita prèvia obligatòria i control d'aforament, l'alcaldessa recorda que per gaudir de la festa amb seguretat és imprescindible la responsabilitat dels assistents.

Ada Colau comparteix amb la Generalitat que cal ser prudents a l'hora de fer la desescalada però recorda que les dades de la pandèmia estan millorant molt i es podria fer una reobertura progressiva.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz