Televisión
Fins al 21 d'agost

Gràcia celebra la Festa Major amb mesures anticovid i ornamentacions a 21 carrers

  • El president d'Omnium Jordi Cuixar fa el pregó inaugural

  • Als carrers es prioritzara els elements ornamentals aeris

Montse Soto
3 min.

Fins al 21 d'agost Gràcia celebra aquest any la seva Festa Major seguint totes les mesures anticovid i amb ornamentacions a 21 carrers. El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, dóna el tret de sortida a la Festa Major de Gràcia 2021 amb el tradicional pregó, on posarà en valor l'activisme social i cultural, que també desenvolupa com a veí de la vila.

Festa Major condicionada

La Festa Major de Gràcia 2021 no és com la d'altres anys, amb toc de queda, i les mesures sanitàries, les aglomeracions donaran pas a actes i concerts asseguts, amb reserva prèvia. També l'engalanament de carrers ha estat més senzill, prioritzant només els elements aeris i els punts elevats per evitar contagis.

Aquest any, segons la presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, encara no hi haurà concurs de guarnits de carrers.

"No tots els carrers arriben a aquesta festa major amb les mateixes forces, ni amb els mateixos recursos humans i capacitats per tirar-los endavant. I per no posar pressió en aquest sentit, es va acordar no fer el concurs o rànquing de carrers guanyadors".

Tret de sortida

El pregó de Jordi Cuixart, aquesta tarda a les set des del balcó de la plaça de la vila, obre una setmana de programació cultural amb actes tradicionals com el ball de l'Àliga, que es farà juntament amb una cercavila de colles de diables just després del pregó, al carrer Còrsega, entre Bailèn i Diagonal.

Els concerts

Pel que fa a la programació cultural destaquen els concerts de Xiula!, el Festivalet de Gràcia (amb la participació de Chaqueta de Chandal, Xarim Aresté o el grup de versions Milkers), la provisió de les cobles amb la Sant Jordi, la Jovenívola de Sabadell i la Cobla Reus Jove i un repertori exclusiu de dones compositores o els concerts d' Elena Gadel i Marta Robles, Sabor de Gracia, Cathy Claret, Ignasi Terraza, Mazoni, o Sanjosex.

Els espais: Passeig de Sant Joan i els jardins Salvador Espriu, a més de tres recintes de programació unitària on poder augmentar aforaments i garantir les distàncies com Carrer Bailen, Carrer Pi Maragall, la Plaça Joanic.

Per totes les edats

Una festa per a la gent jove però també per la gent gran, que segons el patró de la Fundació Festa Major de Gràcia, Josep Maria Contel, serà tota una oportunitat per tornar a socialitzar des del cop dur de la pandèmia.

"Aquest any jo penso que la gent gran que ha passat molts dies a casa amb molta por de contagiar-se o que el contagiessin. És una manera que encara que surtis a passejar amb la mascareta, o en la distància o en el moment que no hi ha gent, penso que serà una cosa molt positiva per a tot el veïnatge de Gràcia. Senyores, senyors que porten molts mesos a casa, parlem de gent gran, i que han tingut molt poques possibilitats de fer coses i distreure's.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz