Cataluña
Cineasta experimental

El CCCB apropa l'obra de Stacey Steers al cicle "Pantalla Interior"

  • L'obra de la cineasta nord-americana estarà tot l'agost al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

  • L'artista experimental utilitza el collage animat per crear mons de somnis i d'imaginació

MARTA ORQUÍN
2 min.

La cineasta i artista nord-americana Stacey Steers, coneguda per les seves pel·lícules d'animació, protagonitza el programa de projeccions "Pantalla Interior" que comença al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Durant l'agost ens aproparà a l'obra d'aquesta cineasta experimental que utilitza el collage animat per endinsar-nos en el món dels somnis i la imaginació.

Un món oníric i introspectiu

Stacey Steers expressa a través de les imatges un món oníric, surrealista, introspectiu i de fantasia. Un univers evocador fet de retalls, compost per milers de figures de paper. La cineasta nord-americana combina gravats i il·lustracions del segle XIX i fragments del cinema mut per crear a través del collage unes pel·lícules d'animació molt laborioses i delicadament artesanals segons Gloria Vilches, coordinadora d'audiovisuals del CCCB.

Edge of Alchemy (excerpt) from Stacey Steers on Vimeo.

Tres títols imprescindibles

Amb el nom "Night Reels" el programa Pantalla Interior projecta en loop tres títols imprescindibles d'Stacey Steers, "Phantom Canyon", "Night Hunter" i "Edge of Alchemy", que ens conviden a entrar als universos interiors de les seves protagonistes.

Night Hunter (excerpt), 2011 from Stacey Steers on Vimeo.

Tot l'agost al CCCB

L'inconscient i l'irracional afloren en atmosferes oníriques habitades per insectes, serps, figures híbrides i els rostres d'estrelles del cinema mut, com Lillian Gish, a les que fa trencar amb els estereotips de gènere. Tot i que aquí és força desconeguda, aquesta cineasta fascinant ha projectat la seva obra als festivals de Sundance o Locarno i al MOMA. Aquest agost la podeu descobrir al CCCB.

Phantom Canyon (excerpt), 2006 from Stacey Steers on Vimeo.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz