Televisión
Sinistralitat viària

Els acccidents amb patinets implicats augmenten gairebé un 80% a Barcelona

Al primer semestre, a Barcelona s'han produit 3.334 sinistres de trànsit, un 28,28% més que al 2020

Més de la meitat de morts en accidents de trànsit a Barcelona eren motoristes

Motos i patinets elèctrics són els dos tipus de vehicles més vulnerables sobre l’asfalt

RTVE Catalunya
2 min.

Els accidents amb patinets implicats han augmentat prop d'un 80% a Barcelona, respecte el 2019 i el 2020, segons les dades de sinistralitat que ha presentat el tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle. Durant el primer semestre de 2021 han mort 8 persones en sinistres de trànsit a la ciutat i 81 han resultat ferides greus.

El nombre de sinistres a Barcelona ha augmentat respecte el mateix període de 2020 a causa de la finalització de les restriccions per mobilitat imposades per la pandèmia del coronavirus. Però, disminueix en més del 30% si es compara amb el primer semestre de 2019.

Cinc de les vuit morts en sinistres de trànsit han sigut de motoristes

Els motoristes, principals víctimes

Segons les dades de l'Ajuntament de Barcelona, gairebé un 83% del total de ferits greus eren de col·lectius vulnerables. De les vuit víctimes mortals, cinc anaven en moto, dues en Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) i una era vianant. Pel que fa als ferits greus, la Guàrdia Urbana de Barcelona va registrar 45 conductors de motos, mentre que dos eren conductors de ciclomotors, tres ciclistes i un usuari de patinet elèctric. A banda, cal comptar que 16 vianants van resultar ferits greus.

El 2021 confirma la incorporació plena de los Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) en la sinistralitat a Barcelona

Augmenta la sinistralitat dels patinets

Batlle ha dedicat bona part de la seva exposició als patinets per explicar que la implicació d'aquests vehicles en accidents ha crescut un 82%, dels 187 que hi va haver ara fa dos anys, al primer semestre de 2021 n'hi ha hagut 334. Per Batlle, "el 2021 confirma la incorporació plena dels vehicles de mobilitat personal i de les bicicletes en la problemàtica de la sinistralitat". També ha assenyalat que les seves advertències no busquen "en cap cas criminalitzar" els usuaris d'aquest mitjà de transport, però sí ha recordat que "no requereixen experiència ni estan subjectes a controls".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz