Televisión
Previ a la taula de diàleg

Sánchez i Aragonès es reuniran a la Moncloa el 29 de juny

  • La trobada entre els dos presidents es produirà a les 17 h

  • El Govern havia anunciat la reunió com a pas previ a la taula de diàleg

RTVE Catalunya
2 min.

Ja hi ha data per a la trobada entre el president del govern, Pere Aragonès, i el president del govern central Pedro Sánchez. La Moncloa ha informat que es produirà el proper dimarts 29 de juny. Serà la trobada prèvia a la reunió de la taula de diàleg que no s'espera fins al setembre.

Qüestions "dins la legalitat"

Sánchez acudeix a la reunió d’aquest dimarts amb el cap de l’executiu català amb l'objectiu de començar a treballar de nou en l'Agenda per al Retrobament que ja va plantejar fa un any. Entre els temes a tractar hi ha les propostes d’inversions, finançament i les diferents reclamacions “dins de la legalitat” d'anteriors governs catalans.

Sánchez i Aragonès preparen la reunió de dimarts a la Moncloa

El president espanyol ha advertit a Brussel·les després de participar en el Consell Europeu que, després d'haver escoltat ja les "proclames" i les "reclamacions de Aragonès i els partits independentistes que conformen el Govern, ara és moment de posar-se a treballar ja sobre propostes que sí que respectin el pacte constitucional.

"A partir d'aquí podem parlar", ha afirmat, després de recalcar que "el Govern sempre salvaguardarà el compliment d'aquesta legalitat" i que "amb Aragonès hi ha molt a parlar, moltes diferències que resoldre”.

Pas previ a la convocatòria de la taula de diàleg

Sánchez i Aragonès havien acordat reunir-se al Palau de la Moncloa al llarg del mes de juny per a reprendre la negociació entre els seus respectius governs. Posteriorment, encara sense data, s'hauria de convocar la taula de diàleg que es va constituir el febrer de 2020 i que només va poder celebrar una primera i única reunió.

No obstant això, el Govern també emmarca la trobada amb Aragonès dins de la ronda habitual que el president fa amb tots els presidents autonòmics quan són nomenats. En aquest sentit, a més de la cita amb el president català, Sánchez ha fixat ja la trobada amb la recentment investida presidenta madrilenya per al 9 de juliol.

Des del Govern s'havia assegurat que primer aprovaria els indults, després se celebraria la reunió entre Sánchez i Aragonès i més endavant, sense un horitzó temporal concret, es reprendria la taula de diàleg entre els dos governs.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz