Televisión
Cafè d'idees

Descobrim 'La camiseta de Pau'

Notícia - Cafè d'idees 
  • Coneixem una iniciativa solidària per col·laborar contra el càncer amb la compra de samarretes de Pau Donés

  • L'oncòloga de l'artista ens revela que abans de treballar amb ell ja era fan de la seva música

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

ALEIX CAMPRUBÍ I PONT
2 min.

Ja fa un any de la mort del cantant Pau Donés. Ara, una iniciativa solidària ofereix comprar una samarreta de l'artista, per col·laborar amb l'organització CRIS, que investiga i desenvolupa tractaments per als pacients de càncer. Parlem al Cafè d'idees de Gemma Nierga de la figura de l'artista i coneixem la iniciativa de La camiseta de Pau amb el seu impulsor, Jose María Piera, i l'oncòloga del cantant, Elena Elez.

L'impacte de Pau Donés

Piera explica que la idea d'aquesta iniciativa sorgeix en veure l'impacte en la societat que té l'artista, especialment després de l'entrevista amb el periodista Jordi Évole. D'aquesta manera, van recuperar l'impuls a Jarabe contra el Cáncer, que ja havia recaptat diners contra la causa a través de concerts del cantant, i que ara es pot fer a través de la compra d'aquestes samarretes.

Jose María Piera també explica com Pau Donés va encarar "exemplarment" una cosa difícil com és la mort. En aquest sentit, gràcies a això, destaca que el seu nombre de fans de l'artista s'ha multiplicat per aquesta manera d'explicar aquest fet.

"Vivir es urgente"

"El missatge que el Pau Donés volia projectar era positivisme pur", explica l'impulsor de la iniciativa. I això és el que han buscat tant amb La camiseta de Pau com amb els vídeos que han fet, amb col·laboració de diferents personatges coneguts. En aquests, ens trobem amb missatges en positiu i amb molts somriures.

De fan a oncòloga de Donés

La primera vegada que l'oncòloga Elena Elez va veure a Pau Donés va ser en un concert. Reconeix que abans del seu tracte professional, va ser una fan seva. Diu que ella el va rebre com un malalt més a la consulta, i considera que era un geni i un exemple en tots els sentits.

Elez també recorda la importància de seguir invertint i apostant per la recerca en l'àmbit del càncer. Diu que això és una prioritat, i que Pau Donés va entendre des del primer moment aquesta necessitat de recursos. També era un defensor de la sanitat pública.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz