Televisión
Mercat laboral

L'atur cau en 8.715 desocupats a l'abril a Catalunya

MARC GUASCH
3 min.

L'atur registrat a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya cau per segon mes consecutiu aquest abril. Durant el quart mes de l'any, el país va registrar un total de 497.185 desocupats, el que es tradueix en 8.715 aturats menys en comparació al març (-1,72%).

El SOC registra 8.715 inscrits menys a l'atur durant l'abril | Climent Sabater

Els serveis concentren la recuperació

Per províncies, la desocupació es redueix especialment en termes absoluts a Barcelona (-6.268); seguida de Tarragona (-1.086); Girona (-982) i Lleida (-379). Els serveis concentren la sortida de la majoria dels aturats, fins a 7.387 menys a l'abril, seguit del sector de la indústria (-1.068), la construcció (- 417) i l'agricultura (-265), mentre que augmenta en 422 el nombre de persones en atur adscrites a l'apartat "sense ocupació anterior".

No obstant això, el nombre de persones sense feina continua sent superior a l'any passat. En els últims dotze mesos s'han destruït 29.375 llocs de treball a Catalunya. En aquest sentit, el nombre de persones desocupades a l'abril és un 6,28% superior en termes interanuals.

El Govern es mostra optimista i els sindicats desconfien

Unes dades que conviden a un optimisme moderat segons Enric Vinaixa, director de Relacions Laborals de la Generalitat que celebra que l'atur hagi baixat del mig milió d'aturats per primera vegada des del desembre de l'any passat. Vinaixa assegura que "es comencen a recuperar llocs de treball" a mesura que avança la vacunació, tot i que adverteix que moltes empreses estan a l'espera que es concreti la pròrroga dels ERTO per prendre decisions.

En canvi des de CCOO, Ricard Bellera adverteix que s'han de prendre les dades amb cautela perquè a banda de l'inici de la recuperació també hi ha molta gent que ha deixat de buscar feina.

El Secretari de Treball de CCOO a Catalunya, Ricard Bellera

El menor descens des de 2012

Al conjunt de l'Estat, l'atur es va reduir en 39.012 persones a l'abril (-1%). És el descens més moderat des de 2012. A més en comparació amb l'any passat hi ha 79.425 aturats més (+2,07%). L'Estat va tancar el mes d'abril amb més de 3,9 milions de persones desocupades.

Respecte als ERTO (expedients de regulació temporal d'ocupació), abril va finalitzar amb 638.283 persones en tota Espanya en situació de desocupació temporal, la qual cosa suposa 36.621 menys respecte al tancament del mes anterior a causa de l'aixecament d'algunes restriccions per la pandèmia. Respecte a l'abril de l'any passat, quan major va ser l'impacte de la pandèmia al mercat laboral, Espanya ha recuperat 596.631 afiliats, mentre que l'atur compta amb 79.425 aturats més.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz