Televisión
Cafè d'idees

Xavier Pellicer: "Si la voluntat de Junts és estar fora, no és un problema"

Notícia - Cafè d'idees 
  • La CUP donaria suport a un executiu d'ERC en minoria

  • Xavier Pellicer: "Si l'acord amb Esquerra es trenca, el nostre compromís també"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

El diputat de la CUP, Xavier Pellicer, ha dit que sent "preocupació i ràbia" per la manca d'acord en les negociacions per formar Govern. Pellicer ha demanat a Junts per Catalunya que assumeixi el seu rol després dels resultats electorals i ha afirmat que no seria "cap problema" que Junts estigui fora del futur govern. També ha avisat a Esquerra Republicana: "Donarem suport a l'inici d'investidura si es manté el pacte de mínims, si el pacte amb ERC es trenca, es trencarà l'acord".

"L'article 25.4 no es toca"

Amb relació a les acusacions de corrupció contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs, el diputat de la CUP ha dit que s'haurà de veure què hi ha de corrupció darrere les acusacions. Pellicer ha recordat que va ser la CUP qui fa set anys va promoure l'article 25.4, que estableix que se suspenen els drets i deures dels parlamentaris quan s'obre un judici oral per una acusació de corrupció: "El 25.4 no es toca, en cas que es constati que hi ha delictes de corrupció s'ha d'aplicar".

No qüestiona la vacunació de la policia nacional i la guàrdia civil

Xavier Pellicer ha manifestat "absoluta confiança" amb l'aplicació els criteris sanitaris i ha afegit que no coneix el detall en concret de la vacunació i que han de prevaldre els criteris sanitaris i per a tothom. Pellicer sí que ha dit que s'hauria d'aprofitar per conèixer quines tasques fan aquests 7.000 membres dels cossos i forces de seguretat de l'Estat.

La Cup no participarà en la taula de diàleg

El diputat de la CUP ha dit que el Consell per la República ha de servir perquè l'independentisme tingui un espai: "L'estratègia independentista no ha d'estar condicionada ni pel govern ni per Puigdemont, ha d'estar liderat de forma col·lectiva pels tres partits i les entitats, al Parlament i al Congreso". Pellicer també ha dit que la CUP no descarta "entrar al Govern" en el futur i que no participaran en la taula de diàleg.

S'ha publicat parcialment el protocol d'ús de bales de Foam

Xavier Pellicer ha qüestionat la publicació del protocol d'ús de bales de Foam per part dels Mossos d'Esquadra perquè ha dit, deixa molts elements en blanc: "No es compleix ni la publicació íntegra, ni respecte al mateix protocol perquè fa excepcions, ni és respectuós amb els drets fonamentals".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz