Televisión
Noves amenaces

Un jutjat de Rubí obre diligències per la carta amb dos projectils dirigida a Ayuso

  • Un centre de distribució de Correos va detectar aquest dimarts al vespre el sobre amb els projectils

  • La presidenta de la Comunitat de Madrid ha assegurat que "cal actuar amb serenitat i menyspreu"

  • Amb aquesta ja són 5 les cartes amb amenaces dirigides a polítics, ministres i responsables policials

RTVE Catalunya
2 min.

El jutjat d'instrucció número 1 de Rubí en funcions de guàrdia ha obert diligències prèvies per la carta amb dos projectils a dins dirigida a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, detectada en una oficina de Correos de Sant Cugat del Vallès. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els Mossos han informat el jutjat sobre el sobre sospitós detectat aquest dimarts i aquest ha obert diligències. La missiva la van detectar el sistemes de seguretat de Correos al centre de distribució de Sant Cugat.

Ayuso demana reaccionar amb indiferència

La presidenta de la Comunitat de Madrid i candidata del PP a la reelecció ha comentat, després d'assabentar-se "per la premsa" de l'amenaça, que davant els violents "cal actuar amb serenitat i menyspreu, sense donar-los importància ni el protagonisme que reclamen amb aquestes amenaces". En una entrevista al programa 'El Cascabel' de 13TV, Ayuso ha assegurat que ja ha sofert amenaces anteriors: "Som un país segur i per això no cal donar-li més importància".

Els partits condemnen l'amenaça

La Moncloa ha condemnat "amb rotunditat" els fets i ha traslladat la seva solidaritat tant a la presidenta de Madrid com a la directora general de la Guàrdia Civil. L'amenaça ha rebut també una resposta unànime de condemna per part dels partits polítics i la resta de candidats a les eleccions madrilenyes del 4M.

Aquest mateix dimarts, Correos també ha interceptat una altre sobre amb quatre projectils al Centre de Tractament Automatitzat de Vallecas. Tenia com a destinatària la Direcció General de la Guàrdia Civil.

Amb aquestes dues accions ja són cinc les cartes amb amenaces que ministres, líders polítics i responsables policials han rebut els darrers dies, després de les que es van adreçar al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, al màxim dirigent de Podem, Pablo Iglesias, a la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, i a la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez.

Un detingut a Madrid

Cap dels responsables d'aquestes missives ha estat detingut fins ara. Sí que ho ha estat, en canvi, el presumpte autor d'una sisena carta amb amenaces de mort que ha rebut la ministra de Turisme, Reyes Maroto, aquesta amb una navalla aparentment tacada de sang. Es tracta d'un veí de la localitat madrilenya de El Escorial que, segons algunes fonts, té problemes de salut mental.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz