Televisión
Covid-19

L'ECDC proposa flexibilitzar l'ús de mascaretes amb persones vacunades

  • El Centre Europeu de Control de Malalties també dona via lliure per eximir de tests o quarantena als vacunats per viatjar

  • Les persones vacunades tampoc hauran de sotmetre's a les proves repetides en entorns laborals

RTVE Catalunya
1 min.

El Centre Europeu de Control i Prevenció de Malalties (ECDC) ha assegurat que les persones sense patologies de risc es poden treure la mascareta quan estiguin amb algú que s'hagi vacunat completament. Tampoc caldrà mantenir la distància social. Tot i això, l'ECDC ha puntualitzat que l'ús de les mascaretes i de les distàncies s'haurà de mantenir en "espais públics i grans concentracions independentment de l'estatus de vacunació dels presents".

L'ECDC proposa flexibilitzar l'ús de mascaretes amb persones vacunades | Anna Bañeres

Els vacunats no hauran de sotmetre's a tests per poder viatjar

L'ECDC també dona via lliure als estats per eximir de tests o quarantena als vacunats que vulguin viatjar. Tot i això, apunta que per aquest relaxament de mesures cal assegurar un accés igualitari de la població a la immunització.

D'altra banda, l'ECDC també proposa que les autoritats de salut pública puguin considerar l'exempció de les persones completament vacunades de les proves repetides en entorns laborals i d'altres comunitats. Així ho ha afirmat l'agència en un comunicat.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz