Televisión
Dades Covid-19

Baixa la pressió als hospitals després de dues setmanes

  • Ara hi ha 1.724 pacients ingressats per covid a Catalunya (-27), 511 d'ells a l'UCI

  • La velocitat de contagi i el risc de rebrot no frenen la tendència a l'alça

RTVE Catalunya
3 min.

Els hospitals catalans han alleugerit mínimament en les últimes 24 hores la xifra de pacients hospitalitzats i els ingressats a la UCI, encara que la velocitat de propagació del virus segueix creixent, amb 1.941 nous contagis i 19 morts comunicats des d'ahir.

Indicadors de la covid a Catalunya RTVE Catalunya

Segons les dades actualitzades aquest dimecres pel Departament de Salut, el nombre de malalts de Covid-19 hospitalitzats avui és de 1.724, un total de 27 menys que el dia anterior, dels quals 511 són a l'UCI, set menys que la vigília, encara que és una xifra de pacients greus que no es donava des del passat 5 de març.

Creixen la Rt i el risc de rebrot

La velocitat de propagació del virus (Rt) segueix creixent i avui s'ha situat en 1,31 (+0,12). Els epidemiòlegs esperen que la velocitat de propagació segueixi creixent encara un parell de dies, per efecte de l'augment d'interaccions socials durant Setmana Santa, i que a partir del cap de setmana vinent pugui començar a descendir, de manera que la quarta onada seria molt més atenuada que les anteriors.

El risc de rebrot (EPG), que mesura el creixement potencial de l'epidèmia, segueix creixent i s'ha situat en 336 punts, 32 més que ahir, i la incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants a 14 dies (IA14) es manté en 255 casos, igual que ahir.

El nombre de morts per Covid-19 a Catalunya des de l'inici de la pandèmia és de 21.594, dels quals 19 han estat notificats en les últimes 24 hores, mentre que en els últims 7 dies han mort a la comunitat 146 persones per la infecció, una mitjana de 20 al dia.

La positivitat, és a dir, el percentatge de positius en proves PCR i test d'antígens, se situa en el 7,22 %, 23 centèsimes menys, un indicador que va millorant a poc a poc, però encara molt per sobre del 5 % que l'OMS assenyala com a llindar de control de l'epidèmia.

Risc de rebrot per comarques

Pel que fa a la situació per comarques, les que presenten un major risc de creixement potencial (EPG) són:

La comarca del Barcelonès, la més densament poblada, té avui un EPG de 336, un total de 42 punts més que ahir, amb una velocitat de propagació del virus de l'1,38. Només el Montsià (89) està per sota del llindar de risc alt de 100 punts EPG.

Risc de rebrot per municipis

Per municipis de més de 20.000 habitants, els que presenten un pitjor índex EPG són:

Mollerussa (1.408)

Només Premià de Mar (86) està per sota de 100. La ciutat de Barcelona té un EPG de 367, un total de 51 punts més que ahir, amb una velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) d'1,51, vint-i-una centèsimes més que el dia anterior.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz