Televisión
Covid-19

La quarta onada comença a anar de baixa

  • Cauen els ingressos als hospitals i els crítics les UCI tornen a situar-se per sota dels 500

Segueix la millora dels principals indicadors epidemiològics i la velocitat de contagi s'apropa a 1

RTVE Catalunya
2 min.

Després de l'esperat efecte Setmana Santa, en que hi va haver un moderat repunt dels contagis i els ingressos, sembla que la quarta onada de la pandèmia comença a anar a la baixa. Aquest dimarts els principals indicadors epidemiològics han seguit millorant. El més important, però, és que també sembla que la pressió hospitalària comença a reduir-se.

Durant les darreres 24 hores la velocitat de propagació del virus a Catalunya s’ha situat en el 1,07. Són dotze centèsimes menys que a la vigília. De la seva banda, el risc de rebrot també manté la tendència positiva i s’ha reduït en 14 punts fins als 297.

Indicadors de la covid a Catalunya | RTVE CATALUNYA

Pel que fa a la pressió als hospitals, el nombre de malalts de coronavirus ingressats se situa en els 1.670, 47 menys que dilluns. D’aquests, 499 estan a la UCI, set menys que ahir, tot i que els experts reconeixen que continua sent una xifra massa alta i es confia que es pugui seguir reduint durant els propers dies.

Més de mig milió de catalans vacunats amb la segona dosi

Aquest dilluns es van inocular 13.843 dosis a Catalunya.  El 24% dels catalans mes grans de 16 anys n’ha rebut una i més de mig milió ja han completat les dues, el que representa el 6’7% del total.

Precisament ahir va arribar a Catalunya una nova remesa de 193 mil dosi de Pfizer i aquest dimarts n’arribaran 56.700 d’AstraZeneca i altres milers de Moderna. En canvi segueixen paralitzades les 24 mil dosis de Janssen a l’espera de l’informe de l’Agència Europea del Medicament.

Es redueix el ritme de positius

Aquest dilluns s’han diagnosticat 1.319 positius per Covid-19. La mitjana diària durant la darrera setmana se situa encara entorn als 1.500, si bé la taxa de positius en proves PCR i test d’antígens segueix a prop del 6%. Recordem que l’OMS situa en el 5% el control de l’epidèmia.

Comarques amb major risc de creixement:

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz