Televisión
Cafè d'idees

Roger Torrent: "No contemplem un govern en solitari"

Notícia - Cafè d'idees 
  • L'expresident del Parlament creu compatible la presidència de Pere Aragonès i la "rellevància" de Carles Puigdemont

  • Roger Torrent: "Si pot ser que hi hagi Govern aquesta tarda, millor que demà"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

El diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya i expresident del Parlament, Roger Torrent, ha descartat un govern en solitari d'ERC i ha dit que "prioritzen" arribar a un acord de govern amb Junts x Catalunya: "Aritmèticament i els resultats electorals, quantitativament i qualitativament ens hi porten". Roger Torrent ha dit que la predisposició d'ERC a forma govern és màxima i voldrien tenir un govern com més aviat millor per poder acordar els pressupostos pel 2021.

"Puigdemont és un actiu polític importantíssim"

Amb relació amb el paper que hauria de tenir Carles Puigdemont, l'expresident del Parlament ha evitat pronunciar-se sobre si Carles Puigdemont és el president "legítim", com reclamen des de Junts x Catalunya. Torrent s'ha limitat a dir que Puigdemont és una figura política molt important amb una gran rellevància internacional i que el lideratge de les institucions correspon a Pere Aragonès.

"No tinc el carnet del Consell per la república"

L'expresident del Parlament ha dit que encara no s'ha fet el carnet del Consell per la república "ja veurem si el farem" perquè, ha dit "és una eina interessant que ha de servir de projecció exterior". Amb relació a la presència d'Esquerra al Consell per la República Torrent ha dit que "està congelada" perquè plantegen reformar-lo per sentir-s'hi "una mica més còmodes" i ha afegit que "sembla que això serà així".

La ministra de Defensa nega l'espionatge

Roger Torrent acaba de presentar el seu llibre 'Pegasus' on narra en primera persona l'espionatge que va patir quan era president del Parlament a través d'una infiltració al seu telèfon mòbil. Torrent ha dit que "tot apunta" que darrere d'aquest espionatge hi va haver el CNI, però no ha quedat acreditat: "Hi ha una denúncia i hi hauria d'haver una investigació política".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz