Televisión
Cafè d'Idees

UGT i CCOO diran "no" a la reforma de les pensions del ministre Escrivà

Notícia - Cafè d'idees 
  • Camil Ros i Javier Pacheco retreuen al govern "que vagi del braçet de la CEOE"

  • Els sindicats exigeixen un govern a Catalunya: "Ja fan tard. Viuen en el seu món"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

RTVE Catalunya
2 min.

Javier Pacheco, secretari general de CC.OO Catalunya, i Camil Ros, secretari general d'UGT Catalunya, s'han mostrat contraris a la proposta del Govern espanyol de donar un xec de 12.000 euros per any de jubilació ajornat. Han alertat que en la proposta del ministre José Luís Escrivà "hi ha moltes trampes" i que només es pot aplicar a professions molt qualificades que no són majoritàries al mercat laboral.

L'excusa de Brusel·les

Els dos líders sindicals han criticat que el Govern espanyol utilitzi l'excusa de les reformes que demana Brusel·les per imposar retallades als treballadors. També han destacat que l'executiu de Pedro Sánchez "va del braç" de la patronal CEOE i que no busca trobar cap consens amb els agents socials.

Les presses pel nou Govern

Camil Ros, secretari general d'UGT Catalunya, ha lamentat que encara no s'hagi format un govern a Catalunya. "Ja van tard", ha afirmat, mentre ha criticat la política de blocs que ho impedeix. També ha destacat que el Govern en funcions està aturat esperant a veure què passa i no està prenent decissions claus en matèria social i laboral.

Necessitat de regular el teletreball

Els dirigents sindicalistes han evidenciat que el teletreball està suposant un estalvi per les empreses perquè els treballadors assumeixen despeses com la connexió wifi i d'altres conceptes. S'han mostrat decebuts per com s'està gestionant aquesta opció laboral a Catalunya on, han afirmat "tot t'ho has de buscar pel teu compte".

El paper d' El Homrani

Javier Pacheco, secretari general de CC.OO Catalunya, ha defensat el paper de Chakir El Homrani com conseller de Treball. Ha posat sobre la taula que va viure unes situacions extremadament complicades i que va estar a l'alçada del seu càrrec.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz