Televisión
Cafè d'idees

David Fernàndez: "El que s'ha votat a la CUP exclou l'entrada a Govern"

Notícia - Cafè d'idees 
  • L'exdiputat de la CUP no descarta que en la legislatura hi hagi més implicació de la CUP

  • David Fernández: "A Junts se’ls ha de dir que no pretenguin guanyar als despatxos el que no han guanyat a les urnes"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

L'exdiputat de la CUP, David Fernández, ha reconegut un debat sobre l'entrada al govern de l'organització, si bé ha matisat que "atès el debat intern, ho veig precipitat". Fernández ha dit que depèn del programa de govern i no ha descartat més implicació "a mesura que avanci la legislatura" i ha destacat que CUP serà per primera vegada a la Mesa del Parlament.

Sobre la taula de diàleg: "Sóc descregut però mai desesperançat"

David Fernández ha dit que no renuncia a la taula de diàleg com la via més democràtica: "No puc renunciar a la taula, ni puc dir que hagi fracassat perquè només s'ha fet una reunió". Fernández ha reclamat "una taula de país", en la que hi entri la CUP i també la societat civil i ha afegit que la taula del diàleg no és només per parlar de referèndum sinó també de l'amnistia.

"Tenim una guerra civil larvada entre Esquerra i Junts"

Amb relació al suport de Junts per Catalunya al govern de Pere Aragonès, l'exdiputat de la CUP reconeix una gran desconfiança entre els dos partits: "no és fàcil passar de la cultura del retret d'un dia per l'altre". Fernández ha demanat trobar "el mínim comú denominador" i ha advertit a Junts per Catalunya que no pretengui "guanyar als despatxos el que no han guanyat a les urnes".

Hasél no està a la presó per una sentècia

David Fernández ha dit que el raper Pablo Hasél no està a la presó "perquè un jutge ha fet una sentència i els Mossos l'han detingut" sinó perquè: "El gobierno más progresista de la historia" no ha modificat el Codi Penal, anul·lar la Llei mordassa i canviar els preceptes que persegueixen els delictes d'opinió: "El problema de Pablo Hasél és un problema polític".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz