Televisión
Cafè d'idees

Ernest Maragall: "El cas Cuevillas mostra el problema de coherència de Junts"

Notícia - Cafè d'idees 
  • El regidor d'ERC a Barcelona ha dit que ERC és més que un partit independentista

  • Ernest Maragall: "Governar en minoria ni m'espanta ni em sembla cap barbaritat"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

El regidor a Barcelona i diputat al Parlament de Catalunya per Esquerra, Ernest Maragall, ha titllat a Junts per Catalunya de conglomerat: "Han hagut de canviar-se de roba, de vestit de nom, de seu. Ara és més una conglomeració que una convergència". Maragall ha posat d'exemple la polèmica per les declaracions de Jaume Alonso Cuevillas que l'han obligat a posar el càrrec a disposició de Laura Borràs.

"Esquerra és molt més que un partit independentista"

Ernest Margall ha defensat el paper d'Esquerra com a eix central de la política catalana amb una clara vocació de governar "el conjunt del país". Maragall ha recordat el que va passar a Barcelona, quan es va impedir que governés la ciutat: "Hi ha una suma de diversos establishments i històries passades que es resisteixen a acceptar que Esquerra ha guanyat i que ha d'assumir aquest rol vertebrador".

"Governar en minoria ni m'espanta ni em sembla cap barbaritat"

Amb relació a la configuració del nou govern ha dit que ara estem en un joc tàctic, que li recorda les negociacions dels governs tripartits: "Em recorden el pitjor de les negociacions dels governs progressistes". Maragall ha dit que el concepte de governar en minoria no l'espanta, però és més complex. El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona també ha dit que el govern natural seria amb Junts, Comuns ERC i la Cup.

"Puigdemont va quedar tercer"

Ernest Maragall ha qualificat el Consell per la República com un instrument que ha d'ajudar en el conflicte amb l'Estat: "Acabem d’escoltar a Pere Aragonès dient que el Consell per la república és un instrument que existeix perquè hi ha hagut repressió". Amb relació al paper que li correspon a Carles Puigdemont ha dit que s'acaba de presentar a unes eleccions i "han quedat tercers".

"No volem eliminar l'escola concertada a cop de decret"

Maragall ha negat que l'acord amb la CUP parli de "suprimir l'escola concertada" i ha argumentat que el que es vol és superar etapes com es fa a altres països d'Europa per enfortir el model d’escola pública.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz