Televisión
Dades Covid-19

Les dades empitjoren i confirmen la quarta onada del coronavirus

  • La velocitat de contagi puja a 1,19 i el risc de rebrot a 267, amb 24 ingressats més als hospitals

  • El Govern crida a la responsabilitat i avisa que la intensitat de la corba dependrà de la Setmana Santa

RTVE Catalunya
2 min.

Després de tretze dies empitjorant els indicadors epidèmics, Catalunya ha entrat en la quarta onada de l'epidèmia amb un augment d'hospitalitzats, 1.871 nous contagis diagnosticats ahir i 22 morts més per Covid reportades des del dia anterior, mentre segueix creixent la velocitat de propagació del virus.

Dades epidemiològiques del coronavirus a Catalunya 31/03/2021

Més de 400 pacients a les UCI

Segons les dades epidemiològiques actualitzades aquest dimecres pel Departament de Salut, avui hi ha 1.498 pacients de Covid hospitalitzats, 24 més que ahir, dels quals 411 estan greus a l'UCI, el mateix nombre que el dia anterior, en el quart dia consecutiu en què puja la pressió hospitalària.

El virus s'expandeix

La velocitat de propagació de la malaltia (Rt) segueix creixent i avui s'ha situat en 1,19, dues centèsimes més que ahir, és a dir, que cada 100 infectats contagien de mitjana 119 persones, la qual cosa indica una expansió del virus que no es frena, quan s'ha iniciat la Setmana Santa, que comportarà un augment de la mobilitat i de les interaccions socials.

La incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants a 14 dies (IA14) també empitjora i s'ha situat en 225, quatre casos més que ahir, mentre que el risc de rebrot (EPG), índex que mesura el creixement potencial de la pandèmia, és de 267 punts, 10 més que el dia anterior.

Alba Vergès: "Som a temps de mantenir la pandèmia sota control"

Amb aquesta evolució negativa, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha volgut enviar un missatge de responsabilitat a la ciutadania i ha recordat que "encara som a temps de frenar el creixement" de la pandèmia. I ha afegit que una quarta onada pronunciada agafaria el sistema sanitari en un nivell alt de tensió.

El govern català no ha volgut avançar quines mesures s'enduririen si continua la tendència a l'alça, però ha deixat entreveure la possibilitat de tornar al confinament comarcal després de la Setmana Santa. El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha descartat del tot que es pugui suavitzar el confinament nocturn: "Tan aviat com les xifres ho permetin es plantejarà. Ara no és el moment", ha sentenciat.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz