Televisión
Nova vacuna a Espanya

Catalunya rebrà a partir de l'abril 800.000 dosis de la vacuna de Janssen

  • La vacuna es començarà a distribuir a Europa el 19 d'abril

  • El medicament de Johnson & Johnson només necessita d'una dosi

NADIA SOMOZA
2 min.

La vacuna de Janssen contra la covid-19, elaborada per la multinacional Johnson and Johnson, es començarà a distribuir a Europa el 19 d'abril. La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha confirmat que Espanya rebrà 5,5 milions de dosis de la vacuna a partir del mes d'abril, de les que 800.000 seran per Catalunya.

Capacitat máxima d’un milió de dosis diàries

Durant una visita a la planta de Reig Jofre a Sant Joan Despí acompanyada del comissari de Mercat Interior, Thierry Breton, la ministra ha afegit que la farmacèutica catalana començarà a produir el vaccí monodosi de Johnson&Johnson a mitjans de juny amb una capacitat màxima d'un milió de dosis diàries.

Visita a la planta de Reig Jofre a Sant Joan Despí

A diferència dels productes de Pfizer, Moderna i AstraZeneca, el vaccí de Janssen s'administra en una sola dosi. Un altre avantatge és que es pot conservar a temperatures molt superiors a les necessàries per als fàrmacs dels seus competidors. Espanya ha de rebre un 10% dels 400 milions de dosis que la Unió Europea ha comprat a Janssen. La meitat han d'arribar d'aquí a final d'any, fet que significa que Espanya ha de poder disposar de 20 milions del quart vaccí contra la covid-19 autoritzat per l'Agència Europea del Medicament.

Immunitat de grup a l’estiu

El comissari Breton ha deixat clar que tot i els problemes de subministrament d'AstraZeneca, la UE garantirà a Espanya "el que necessiti" per assolir la immunitat de grup a l'estiu.

Segura i eficaç

La vacuna Janssen, a diferència de la de Pfizer o la de Moderna, es fabrica utilitzant l'adenovirus tipus 26 (Ad26) que està modificat per a lliurar una part del seu material genètic a les cèl·lules del cos humà perquè comencin a produir la proteïna S, que actua contra el SARS-CoV-2. L'Agència Americana del Medicament va emetre el passat 1 de març una autorització d'ús d'emergència per a la distribució de la vacuna contra el Covid-19 desenvolupada per Janssen per a persones majors de 18 anys.

L'autorització de la FDA recull que la vacuna ha estat aproximadament un 67% efectiva per a prevenir l'aparició de Covid-19 de moderada a greu/crítica en, almenys, 14 dies després de la vacunació i un 66% d'eficàcia per a prevenir la malaltia moderada a greu/crítica als 28 dies després de la vacunació.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz