Televisión
Augment de contagis

Els indicadors apunten ja a l'arribada d'una quarta onada del coronavirus

  • Augmenten els contagis, la velocitat de propagació, el risc de rebrot i les hospitalitzacions

  • Solament cinc comarques estan avui per sota d'un EPG de 100, el llindar que indica un risc alt

  • En els últims 7 dies han mort a Catalunya 119 persones per la infecció, una mitjana de 17 persones al dia

RTVE Catalunya
3 min.

El virus segueix escalant a Catalunya, que es troba a les portes d'una possible quarta onada de coronavirus, amb un augment de contagis, de la velocitat de propagació del virus, del risc de rebrot i del nombre de persones hospitalitzades. Segons les dades epidemiològiques actualitzades pel Departament de Salut, avui hi ha 1.474 pacients de Covid hospitalitzats, igual que ahir, dels quals 411 estan greus a l'UCI, vuit més que el dia anterior, en el segon dia consecutiu en el qual puja la pressió hospitalària.

Dades Covid-19: 30/03/2021

La velocitat de propagació de la malaltia (Rt) segueix creixent i avui s'ha situat en 1,17, cuatre centèsimes més que ahir, és a dir, que cada 100 infectats contagien de mitjana 117 persones, la qual cosa indica una expansió del virus lenta però constant, quan s'ha iniciat la Setmana Santa, que comportarà un augment de la mobilitat i de les interaccions socials.

Primer assaig clínic per administrar una vacuna en forma d'esprai nasal | Sònia Urbano

Repunten els ingressos per covid

La incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants a 14 dies (IA14) també empitjora i s'ha situat en 221,18, sis casos més que ahir, mentre que el risc de rebrot, índex que mesura el creixement potencial de la pandèmia, és de 257 punts, quinze més que el dia anterior. Também fa uns dies que tornen a repuntar el nombre de morts per Covid, que des de l'inici de la pandèmia sumen 21.263, dels quals 14 han estat notificats en les últimes 24 hores. En els últims 7 dies han mort a Catalunya 149 persones per la infecció, una mitjana de 17 persones al dia.

Comarques amb major risc de rebrot

Solament cinc comarques estan fa uns dies per sota d'un EPG de 100, el llindar que indica un risc alt, de les quals solament una, la Ribera d'Ebre (29), té un risc baix -per sota de 30-. La comarca del Barcelonès, la més densament poblada, té una EPG de 263 punts i una velocitat de contagi (Rt) d'1,20.

Ciutats amb més risc de rebrot

Vuit ciutats de més de 20.000 habitants estan per sota d'un EPG de 100, de les quals dos té un risc baix, menys de 30: Tortosa (28) i Puigcerdà (30). La ciutat de Barcelona té avui un EPG de 248, nou punts més que ahir, i presenta una velocitat de propagació del virus (Rt) d'1,19, una centena més que la vigília.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz