Televisión
Cinema a Barcelona

Charles Chaplin serà el protagonista d'un Bcn Film Fest totalment presencial

  • El certamen pretén establir una relació pròxima amb el caràcter cultural i popular de la festa de Sant Jordi

  • El festival rendeix homenatge a Charles Chaplin amb el disseny del cartell oficial

  • Nicolas Winding Refn serà un dels directors internacionals convidats per la projecció del film 'Valhalla Rising'

NADIA SOMOZA
6 min.

El Barcelona Film Fest se centra en pel·lícules populars per al gran públic amb especial atenció a les relacionades amb el món de la literatura i la història. Aquest certamen que es dura a terme entre el 15 i el 23 d'abril als Cinemes Verdi de Barcelona ha presentat el cartell oficial de la seva 5a edició i les primeres novetats confirmades de la seva programació. L'acte ha estat presentat per la directora del BCN FILM FEST, la periodista i crítica de cinema Conxita Casanovas i el Director d'RTVE a Catalunya, Pere Buhigas.

La programació de la Secció Oficial està dedicada fonamentalment a les adaptacions d'obres literàries, les produccions amb rerefons històric i les pel·lícules biogràfiques sobre grans personalitats.

“Enguany serà una edició especialment important perquè esperem poder confirmar que el festival continua creixent de manera vigorosa, saludable i sòlida”, ha comentat Casanovas. “Crec que podem contribuir al fet que la gent recuperi la rutina d'anar al cinema i els espectadors recobrin la confiança de veure cinema a les sales”, ha afegit.

El festival comptarà amb 60 pel·licules, entre les quals 4 premières mundials, 1 première internacional, 3 premières europees, 17 premières espanyoles i 7 premières catalanes. Les noves pel·lícules amb Vincent Cassel, Judi Dench, Johnny Depp, Emily Blunt, John Malkovich, Javier Cámara, Karra Elejalde i Clara Lago s’ìncorporen a la selecció.

"Un per a tots" de David Ilundai

Noves incorporacions

Entre els nous títols que formaran part del BCN FILM FEST, i que se sumen a l’avançament del passat mes de febrer, destaquen “El olvido que seremos”, de Fernando Trueba amb Javier Cámara i Aída Morales; “El poeta y el espia”, de Gianluca Jodice amb Sergio Castellitto; “Hotel Coppelia”, de José María Cabral; “La vida secreta de los árboles”, de Jörg Adolph; “Last Call”, de Steven Bernstein i protagonitzada per Rhys Ifans i John Malkovich; “Minamata”, d’Andrew Levitas amb Johnny Depp; “Una canción irlandesa (Wild Mountain Thyme)”, de John Patrick Shanley, amb Jamie Dornan, Emily Blunt, Christopher Walken i Jon Hamm; “Envidia sana”, de Daniel Cohen amb Vincent Cassel i Bérénice Bejo; “Ladies of Steel”, de Pamela Tola; “Joyas ocultas del Impresionismo” i “Pompeya: mito y leyenda”.

Secció oficial a competició

Un federal italià ha de vigilar i assegurar-se que no doni cap problema el reconegut poeta Gabriele d’Annunzio, que està cada cop més inquiet i Mussolini tem que pugui perjudicar l’aliança amb l’Alemanya nazi.

Quan esclata un cop d’estat revolucionari, un grup de prostitutes comencen a adonar-se que poden tenir una nova vida, però tot canvia amb l’entrada de l'exèrcit nord-americá, que reprimeix el cop i pren el bordell com a base militar.

Adaptació cinematogràfica del best seller del mateix títol en què Peter Wohlleben, guarda forestal, retrata la seva experiència sobre com els arbres poden comunicar-se entre si.

Retrat dels últims dies del poeta Dylan Thomas. Les seves fantasies, els seus records i un present incert es fonen en un comiat salvatge i surrealista del món.

Una intèrpret judicial especialitzada en l’escolta telefònica decideix encobrir el fill de la infermera que cuida de la seva mare. No triga a encapçalar una enorme xarxa, i esdevé “Mamá María”, la desconeguda nouvinguda al món de la droga.

La revista Life envia el prestigiós fotoperiodista W. Eugene Smith a Minamata, població japonesa devastada per l’enverinament per mercuri, resultat de dècades de negligència industrial.

El “petit país” del Gabriel, de 10 anys, és un còmode barri d’expatriats a Burundi. La seva vida feliç i despreocupada canvia quan esclaten les tensions al país veí, Ruanda, posant en perill tant la seva família com la seva innocència.

Una mare segueix intentant trobar el seu fill després d’un segrest que la justícia no pot resoldre, mentre es mou en un univers que vol obligar-la a plorar un nen que creu que encara és viu. Basada en fets reals.

La Joanna, que somia ser una gran escriptora, aconsegueix una feina en una de les principals agències literàries de Nova York, on haurà de respondre les nombroses cartes enviades pels fans del llegendari J.D. Salinger.

L’embaixador danès als EUA es declara l’únic representant veritable d’una Dinamarca lliure en oposició als nazis quan esclata la II Guerra Mundial. Basada en fets reals.

Maryam mata accidentalment el seu marit i la sentencien a mort. Només pot salvar-la la filla del seu marit, si apareix en un popular programa de televisió i perdona la Maryam.

Cartell oficial

La directora també ha remarcat que “tenir a Chaplin en el cartell amb motiu de la celebració del centenari de Chico i dedicar-li la retrospectiva ens dóna l'oportunitat de recuperar un esperit i una mirada plena de tendresa i humor que penso ens ve molt bé en el moment actual que estem vivint”.

Cartell oficial del BCN FILM FEST 2021

El cartell ret homenatge al primer llargmetratge de Charles Chaplin, The Kid (El noi), en el centenari de la seva estrena. La imatge del petit Jackie Coogan del clàssic de Chaplin, en una sala, com fascinat per la pel·lícula que es projecta en una pantalla que només ell pot veure, també pretén reivindicar el poder i la màgia del cinema en un moment com l'actual, en el qual, com diem en l'espot del festival, sembla que el necessitem més que mai.

Aquest dimarts s'ha anunciat una desena de títols internacionals a competició i els primers convidats, com el realitzador Nicolas Winding Refn ('Drive', 'Only god forgives'), de qui es projectarà 'Valhalla Rising' (2009), inèdita a les sales de l'Estat. 'Penguin Bloom', de Glendyn Ivin i amb Naomi Watts o 'Pequeño país', d'Eric Barbier, són alguns dels títols destacats d'una edició que homenatja Charles Chaplin i el jurat de la qual presidirà Mario Gas.

Certamen presencial

El festival està "decidit i disposat" a celebrar la seva cinquena edició de manera "100% presencial" entre el 15 i el 23 d'abril. El certamen retorna a les dates habituals després que l'any passat es va celebrar al juliol degut al confinament de la primavera, però no preveu cap finestra virtual, ni com a "pla B". Per tant, si l'evolució de la pandèmia compliqués la celebració en aquestes dates, l'opció serà ajornar el festival però en cap cas fer-lo en streaming.

Mario Gas, president del jurat

La 5a edició comptarà amb el polifacètic director de cinema i de teatre i actor Mario Gas en qualitat de President del Jurat. L'actriu Laia Marull, amb tres Goyas, Millor Actriu Revelació pel seu paper a “Fugitives”, Millor Actriu per “Te dono els meus ulls” i Millor Actriu de Repartiment per “Pa Negre” i el director Jaume Balagueró completen el jurat d'aquesta cinquena edició.

2,90 € l'entrada

El festival manté la seva política de preus de les entrades pel públic general (a 2,90 euros el passi), perquè vol seguir sent assequible "per a totes les butxaques". Amb aquest al·licient i confiant en la bona evolució de la pandèmia, els seus responsables aspiren a igualar els 10.000 espectadors que el van visitar l'any passat tot i el context de crisi sanitària. Pel que fa als comptes del certamen, es manté en un pressupost de 130.000 euros (i un 30% de subvenció pública), "molt ajustat" i "poquíssim" si es compara amb altres festivals, segons ha reconegut Casanovas.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz