Televisión

"El año del descubrimiento", millor pel·lícula espanyola als Premis Sant Jordi 2021

  • 'Corpus Christi', del polonès Jan Komasa, s'emporta el premi a la 'Millor pel·lícula estrangera'.

  • Mario Casas reconegut com a 'Millor actor' per 'No matarás'.

  • L'entrega dels premis que atorga RNE a Catalunya serà a l'abril coincidint amb el Barcelona Film Fest

RTVE Catalunya - Agnès Batlle
2 min.

Premis Sant Jordi 2021

La 65a edició dels Premis Sant Jordi de Cinematografia, guardó que reconeix l'excel·lència cinematogràfica de tot el territori nacional, ha reconegut "El año del descubrimiento" com la 'Millor pel·lícula espanyola'. A més, Mario Casas rep el premi a millor actor pel thriller rodat a Barcelona 'No matarás', i 'Corpus Christi' s'emporta el premi a la 'Millor pel·lícula estrangera'.

Millor pel·lícula espanyola

'El año del descubrimiento', documental de Luis López Carrasco, se situa l'any 1992 i tracta sobre la crema del Parlament de Cartagena i les seves conseqüències. És la cinta guanyadora com a 'Millor pel·lícula espanyola' dels Premis Sant Jordi 2021. Consisteix en un film emotiu que demostra com l'any 1992, un moment temporal que va marcar la societat, no s'avançava tant cap a la modernitat com van fer creure els Jocs Olímpics o l'Expo de Sevilla.

'My Mexican bretzel', un documental dramàtic, relata el diari íntim d'una dona de classe acomodada. Compta amb el guió i la direcció de Nuria Giménez Lorang i ha guanyat el Sant Jordi a la 'Millor Ópera Prima'.

Patricia López Arnaiz es fa amb el de 'Millor actriu' com a protagonista del film basc 'Ane'. I Mario Casas s'erigeix en 'Millor actor' pel thriller rodat a Barcelona 'No matarás'.

Millor pel·lícula estrangera

En l'apartat internacional, el premi a la 'Millor pel·lícula estrangera' se l'endú 'Corpus Christi' de Jan Komasa, la història de la transformació espiritual que viu un noi de vint anys en un centre de detenció juvenil.

Luca Marinelli guanya el de 'Millor actor estranger' per 'Martin Eden', una exploració de la història italiana del segle XX.

I Mariana di Girolamo es converteix en guanyadora en la categoria 'Millor actriu estrangera' pel seu paper a la pelicula xilena 'Ema'.

Uns premis que arriben ja a la seva 65a edició i lluny de jubilar-se continuen ben actius, malgrat les circumstàncies actuals provocades per la pandèmia. Si tot va bé, l'entrega serà el 19 d'abril en un format presencial o virtual, segons permetin les condicions sanitàries.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz