Televisión
Procés d'investidura

Laura Vilagrà: "El Govern no pot estar condicionat pel Consell per la República"

Notícia - Cafè d'idees 
  • La diputada d'ERC creu que hi haurà entesa amb JxCat per investir Pere Aragonès "sí o sí"

  • El preacord signat amb la CUP proposa prohibir els projectils de foam mentre no es publiquin els protocols

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

RTVE Catalunya
2 min.

La diputada d'ERC, Laura Vilagrà, ha assegurat que Carles Puigdemont "ha sigut un president important " i "se li ha de trobar un paper", però ha recordat que ara les urnes han donat la confiança a ERC i Pere Aragonès. "És el president legítim, les urnes van parlar", ha destacat Vilagrà.

Discrepàncies pel Consell per la República

El paper del Consell per la República és un dels cavalls de batalla en les negociacions entre Junts i ERC. Així ho ha reconegut Laura Vilagrà, que ha marcat distàncies amb el pes que ha de tenir aquest organisme sobre les decisions de l'executiu. Pels republicans, és clau per internacionalitzar el procés, però "no pot condicionar el que decideixi la Generalitat".

L'acord d'investidura, sí o sí

La diputada d'ERC, s'ha mostrat confiada en que JxCat no dinamitarà cap acord i que hi haurà entesa amb ERC per investir Pere Aragonès. Ha posat en valor l'acord previ que ha facilitat el nomenament de Laura Borràs com presidenta del Parlament. "ERC ja va arribar a un acord amb Junts", ha arribat a dir quan li han preguntat perquè s'havia negociat abans amb la CUP.

Un futur nou referèndum

Laura Vilagrà ha confirmat que el preacord amb la CUP no descarta la possibilitat de celebrar un referèndum si la via de la negociació amb l'Estat no funciona. Preguntada per la possible data d'aquesta consulta, Vilagrà ha assegurat que posar-ne afegiria més pressió.

Aturar l'ús dels projectils de foam

La diputada d'ERC ha confirmat que el preacord amb la CUP també inclou aturar l'ús dels projectils de foam per part de la BRIMO "fins que no es publiquin els protocols que els autoritzen". Per això, ha recordat, caldrà un debat al Parlament sobre la seva idoneïtat, similar al que es va fer quan es van prohibir les pilotes de goma.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz