Televisión
Menys pol·len

Les al·lèrgies respiratòries disminuiran aquesta primavera, però l'inici serà fort

  • El fet d'haver tingut un novembre plujós i un hivern càlid provoca que al començament hi hagi alts nivells de pol·linització

  • Els indicadors assenyalen que els valors del pol·len es normalitzaran amb el pas dels mesos fins al juny

RTVE Catalunya
1 min.

Els investigadors de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya de l'ICTA de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) preveuen que les al·lèrgies respiratòries tinguin una incidència menor aquesta primavera. Això afavoriria la menor transmissió de la Covid-19, ja que segons ha informat el doctor Joan Bartra al Cafè d'Idees, "els pics de pol·len poden augmentar els contagis de coronavirus".

Començament primaveral amb alta pol·linització

Des de l'organització, s'ha indicat que a l'inici de l'estació hi haurà, però, alts nivells de pol·len, sobretot corresponents a plàtans d'ombra i xiprer. Segons s'ha explicat, aquest fet es deu per haver tingut un novembre plujós i un hivern relativament càlid, tret del gener, que va ser més fred i sec.

Si bé els valors recollits entre gener i febrer predeien valors més elevats del que és habitual, l'última predicció assenyala que de cara als mesos d'abril, maig i juny hi vindran episodis més càlids i secs. Això fa creure que, a mesura que avanci la primavera, les pol·linitzacions adquiriran valors normals fins a arribar a l'estiu.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz