Televisión
Entrades esgotades

Prova pilot al Sant Jordi: concert amb 5.000 persones i sense distància

  • Les entrades per veure 'Love of Lesbian' el 27 de març s'esgoten en un dia

  • Les tres mesures principals seran: test d'antígens, ventilació i mascareta FPP2

Nadia Somoza
3 min.

El grup indie de Sant Vicenç dels Horts, Love of Lesbian, actuarà al Palau Sant Jordi el pròxim 27 de març. Ho farà davant 5.000 persones en plena pandèmia en el marc de la iniciativa, Festivals per la Cultura Segura. Una convocatòria que ha tingut una ràpida resposta del públic, amb moltes ganes de tornar a gaudir de la música en directe i en grup. En només unes hores s'han esgotat totes les entrades, com ha anunciat la promotora The Project a les xarxes socials.

Les entrades per veure al grup Love of Lesbian el 27 de març, ja a la venda | Agnès Batlle

Testos d'antígens massius

Per assegurar que no hi hagi contagis, els organitzadors faran tests d'antígens a tots els assistents el mateix dia del concert al matí, a tres espais: les sales Apolo, Luz de Gas i Razzmatazz. Els negatius podran assistir al concert, amb mascareta ffp2 i no caldrà que guardin la distància de seguretat.

Entrades a la venda

Les entrades van des dels 23 euros i ja es poden adquirir al web de 'Cultura Segura'.

El cantant dels Love of Lesbian Santi Balmes acompanyat pel guitarrista Julián Saldarriaga

Aquestes són les mesures que hauran de complir els assistents:

Diferent a la prova pilot de la sala Apolo

El mes de desembre passat, la sala Apolo va acollir amb èxit concert multitudinari. Tots els assistents que van haver de passar proves sanitàries abans de l'actuació i també dies després. Els resultats van ser satisfactoris: caps dels assistents es va contagiar durant el concert.

A diferència de l'experiència de la Sala Apolo,  el concert del Sant Jordi no es considera un assaig clínic si no un esdeveniment "comercial" basat en la confiança que va generar aquella prova. Per això,  els assistents ara no són voluntaris sinó espectadors amb entrada als quals no es farà un seguiment ni noves proves després del concert.

La pista del Sant Jordi estarà "sectorialitzada" en quatre espais, i se serà curós en evitar aglomeracions a l'entrada i a la sortida. Amb llibertat de moviments i per consumir, però amb mascareta ffp2 obligatòria, el públic gaudirà d'un concert de 'Love of Lesbian'.

Els organitzadors sí que demanaran autorització per rastrejar a través del sistema púbic de salut quants dels assistents acaben sent positius en dies posteriors, per comparar-ho amb la incidència global del virus. D'altra banda, els espectadors seran de la comarca de Barcelona, si no hi ha canvis en l'actual confinament comarcal abans del 27 de març. L'entrada pel concert en cap cas servirà de salconduit per eludir aquesta restricció a la mobilitat.

Suport de les administracions

La iniciativa compta amb el suport de les conselleries de Cultura i Salut, l'Ajuntament de Barcelon, l'Hospital de Can Ruit i les principals associacions musicals de Catalunya. Festivals de primer ordre com ara el Primavera Sound, cancel·lat aquest any, el Sónar, el Cruïlla, el VIDA o el Canet Rock també s'hi han adherit.

Gerard Quintana creu que els professionals de la música necessiten el suport de l'Administració

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz