Televisión

El concert a la sala Apolo de Barcelona conclou sense infectats

  • Els promotors de l'assaig qualifiquen els resultats de "contundents"

  • Els 500 assistents van entrar amb un test d'antígens negatiu i vuit dies després, cap d'ells va donar positiu

Nadia Somoza
2 min.

L'estudi clínic celebrat a la sala Apolo confirma l'objectiu principal: no associar l'assistència a un concert amb les infeccions de la Covid-19. L'estudi per a investigar la possibilitat de fer concerts massius sense distància de seguretat ha conclòs sense assistents infectats de la Covid-19. Així ho han comunicat aquest dimecres els promotors de l'assaig, Primavera Sound i la Fundació Lluita contra la SIDA i les Malalties Infeccioses. Per aquest motiu han qualificat els resultats de "contundents".

Els investigadors demostren la utilitat de les mesures de seguretat

Segons els investigadors que han liderat l'estudi Josep Maria Llibre i Boris Revollo, es demostra la utilitat de les mesures de seguretat implementades, que inclouen el cribratge amb test d'antigen abans de l'assistència a un esdeveniment. El doctor Josep Maria Llibre explica també que els resultats demostren que és "segur" un concert com el del 12 de desembre i que es poden extrapolar a actes amb característiques similars.

Segons els investigadors que han liderat l'estudi Josep Maria Llibre i Boris Revollo, es demostra la utilitat de les mesures de seguretat

500 persones, cap infectada

Així, de les 500 persones que van assistir al concert, realitzat el passat 12 de desembre a la sala Apol·lo de Barcelona -amb mesures d'higiene, màscara obligatòria, control del flux de persones, etcètera-, cap es va infectar. Van entrar a l'esdeveniment amb un test d'antígens negatiu i una PCR encara sense resultat i, vuit dies després, cap d'ells va donar positiu. Sí que es van infectar dues de les persones del grup de control (altres 500), que no van entrar al concert. Una d'elles va donar positiu en Covid-19 tres dies després del concert (al qual no va entrar) i l'altra, en la prova de control als vuit dies que se'ls va realitzar a tots. Cal destacar que tots els participants van fer durant una setmana vida completament normal, tan sols seguint les obligacions sanitàries imposades pel Govern.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz