Televisión
Entrevista inèdita

Àlex Casademunt: el somni estroncat que va aconseguir amb 20 anys

  • Àlex Casademunt ha mort amb 39 anys després d'aconseguir el somni de fer-se famós cantant als 20 anys

  • Va participar al primer Operación Triunfo i sempre més va viure i treballar vinculat a la música

  • De l'arxiu de TVE Catalunya n'hem extret una entrevista inèdita, mai emesa a televisió, i que oferim sencera

FRANCESCA PUIG
3 min.

Conegudíssim per haver participat en el primer programa d'Operación Triunfo, Àlex Casademunt se n'ha anat molt d'hora, amb només 39 anys i quan fa tant poc que ha estat pare. Damunt d'aquestes línies destaquem una entrevista inèdita a televisió: l'entrevista sencera que se li va fer per al programa Memòries de la Tele, d'RTVECatalunya.

Aquestes imatges, desgraciadament, ara han pres massa valor amb la mort del cantant. L'Àlex hi explica la seva trajectòria professional des que va començar a OT a la primera edició, entre 2001 i 2002. Hi parla dels diferents programes de RTVE on va treballar, des de l'acadèmia de música, els Lunnis de Clan TVE, el canal infantil, on va fer de presentador, i també d'altres opcions com Mira quién baila, on va quedar finalista. Al final de l'enregistrament, felicita amb la seva gran simpatia TVE Catalunya pels 50 anys. Es va enregistrar l'abril del 2009.

L'Àlex Casademunt, nascut a Vilassar de Mar el 30 de juny del 1981, tenia 20 anys quan va tenir un somni que es va complir.

Alex Casademunt: "OT fue el sueño cumplido"

Del seu pas per OT se'n recordarà sempre la seva actuació amb David Bustamante quan van cantar 'Dos hombres y un destino'. Aquesta interpretació la van gravar en disc.

Bustamante y Alex Casademunt cantan Dos hombres y un destino

Com a cantant en solitari, Àlex Casademunt va començar amb el 2003 amb el seu àlbum Inquietudes. El tema que li va donar més alegries va ser Jugándome la vida entera, que el va situar als primers llocs de les llistes dels discos amb més d'èxit.

En sortir de l'Acadèmia d'OT, alguns concursants es van reunir en un nou grup, 'Fórmula abierta'. Casademunt en va formar part des del primer moment i és on es van reunir els cantants que van sortir abans de l'Acadèmia. El grup encara està en actiu i cap dels guanyadors o finalistes no se'ls ha afegit, ha seguit les seves carreres. L'època de més actuacions va ser el principi de la formació, entre 2004 i 2007.

Fórmula Abierta (Geno, Mireia, Javián y Alex Casademunt) cantan 'Te quiero más' en el concierto de OT.

La darrera vegada que va aparèixer a la RTVE va ser al programa Trabajo temporal, amb el també desaparegut actor Eduardo Gómez.

Trabajo temporal - Rosa López, Àlex Casademunt y Eduardo Gómez - ver ahora

La seva mort ha impactat moltíssim per la seva joventut. Els companys d'OT i tots els que han treballat amb ell no l'oblidaran mai.

Ens quedem amb les paraules de l'Àlex i el seu gran cor: quan va prendre part -com explica la l'entrevista que encapçala aquestes línies- a Mira quién baila, va quedar tercer. El seu premi el va donar a l'entitat de Sant Vicenç de Paül del Maresme, que ajuda a la reinserció dels presos.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz