Televisión
Mobilitat

Barcelona disposarà d'un sistema de radars per reduir la velocitat i la sinistralitat a la ciutat

  • L'Ajuntament calcula que a finals de 2021, el 75% dels carrers tindran limitada la velocitat a 30km/h

  • S'instal·laran 12 nous radars de punt en entorns escolars

  • L'excés de velocitat és una de les causes indirectes principals de sinistre a la ciutat

RTVE Catalunya
4 min.

L'Ajuntament de Barcelona posarà en marxa, des d'ara i fins al 2022, mig centenar de radars situats en diferents vies de la ciutat per reduir la velocitat màxima a 30 km/h. L'objectiu del consistori és reduir la sinistralitat lligada als accidents de trànsit. L'any passat, les denúncies per excés de velocitat a Barcelona es van gairebé doblar. Per assolir-ho, l'Ajuntament instal·larà radars de tram, de punt i pedagògics en ubicacions específiques de la ciutat que són considerades perilloses per a la seguretat viària. El govern municipal preveu que a finals de 2021 el 75% dels carrers de la ciutat tindran un límit de velocitat de 30 km/h.

S'instal·laran 12 nous radars de punt en entorns escolars de Barcelona

Diferents tipus de radars

La majoria de radars (44) seran dels anomenats de punt. Es tracta dels convencionals que mesuren la velocitat del vehicle i generen una sanció en cas que el conductor superi el mínim permès. Per la seva banda, els radars de tram calculen la velocitat mitjana i detecten els vehicles que no respecten el límit de velocitat. I els radars pedagògics canvien d'ubicacó i avisen els conductors de la infracció, però no emeten cap sanció.

Radars de tram

Entrarà en funcionament un nou radar de tram al Túnel de la Rovira (2 sentits de circulació), des de la plaça d’Alfons el savi fins a la rambla del Carmel. Es tracta del segon radar d’aquestes característiques que s’instal.la a la ciutat.

En paral·lel, també s’està instal·lant el radar de tram del túnel de Badal, entre la plaça de Cerdà i l’avinguda Diagonal, que entrarà en funcionament aquest estiu i, properament, es licitarà el de la ronda del Litoral, en els dos sentits de circulació, en el tram comprès entre la Barceloneta i Miramar, amb l’objectiu de posar-lo en funcionament el 2022.

Radars en entorns escolars

En el marc del desplegament del programa Protegim les Escoles, l'ajuntament instal·larà una dotzena de radars en entorns de centres escolars. En aquestes zones es limitarà la velocitat a 30 km/h. Les intervencions inclouran un reforç de la senyalització horitzontal i vertical, modificacions de fases semafòriques, instal·lacions de coixins berlinesos i voreres passants.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz