Televisión
Prova pilot

Barcelona prohibirà fumar en quatre platges durant l'estiu

  • La mesura pretén vetllar pel medi ambient i per la salut de fumadors i no fumadors

  • L'ajuntament reconeix que no podrà aplicar sancions directes als fumadors

  • Es farà una campanya informativa a les quatre platges

RTVE Catalunya
2 min.

L'ajuntament de Barcelona posarà en marxa una prova pilot per prohibir fumar en quatre platges de la ciutat, durant aquest estiu: Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària i Nova Mar Bella, des de finals de maig fins a meitats de setembre. La mesura té un doble objectiu: d'una banda, reduir les burilles que acaben al mar i protegir el medi ambient i, de l'altra, aconseguir unes platges sense fum per preservar la salut dels usuaris.

La prova pilot es posarà en marxa a les platges de Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària i Nova Mar Bella

Sancions per fumar

El consistori remarca que la mesura pretén conscienciar i sensibilitzar sobre l'impacte del tabaquisme en la salut. Al mateix temps, admet que no podrà sancionar directament les persones que fumin en aquestes platges.

Tanmateix, sí podrà recòrrer a agents de la Guàrdia Urbana perquè donin indicacions als fumadors per fer-los complir la normativa. En cas d'incompliment tot i les indicacions de l'autoritat, sí que es podria multar el fumador en cas de desacatament a l'autoritat, ha explicat avui el regidor d'Emergència Climàtica, Eloi Badia, en la presentació de la campanya.

Cada any moren 2.200 persones a Barcelona per consum de tabac

Morts per tabaquisme

Per la seva banda, la regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha afegit que l'ajuntament ha parlat amb l'Estat i la Generalitat perquè la llei antitabac "té llacunes que les autoritats podrien revisar" i es vol veure quin marge de regulació hi ha més enllà del que es va fer fa deu anys. Tarafa ha recordat que "la principal causa de mort evitable és el tabac" i que a Barcelona cada any es registren 2.200 morts atribuïdes al consum de tabac. Si els indicadors són bons durant la prova pilot, l'ajuntament no descarta ampliar la prohibició, en un futur, a totes les platges de la ciutat i a d'altres espais, com parcs i jardins, i parades d'autobús.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz