Televisión

L'Ajuntament de Barcelona convoca el segon paquet d'oposicions més gran de la història

  • Convocades 1.239 places de serveis públics a la ciutat

  • S'arribaria als 3.500 agents de la Guàrdia Urbana, la xifra més alta

  • La nova convocatòria manté la quota del 40% de dones en les incorporacions

RTVE Catalunya
2 min.

La Comissió de Govern aprova la convocatòria de 1.239 places el 2021 destinades a millorar la prestació de serveis, modernitzar-los i reforçar el lideratge dels serveis públics de la ciutat.

Guàrdia Urbana

La convocatòria de 259 places de Guàrdia Urbana permet assolir l'objectiu d'arribar a 3.500 agents de la Guàrdia Urbana, la xifra més elevada de la història, i dóna compliment a un dels acords de Govern més destacats del mandat.

40% de dones al cos

La nova convocatòria manté la quota del 40% de dones en les noves incorporacions, pionera a tot l'Estat, i incorpora com a mèrit el coneixement del xinès, l'àrab o l'urdú, a banda de mantenir el coneixement de l'anglès com en les anteriors convocatòries.

Places convocades de caràcter social

A més, s'aprova un destacat nombre de places en especialitats socials. Així, s'aproven 266 per estabilitzar la plantilla actualment interina en aquests col·lectius: Treball Social, Educació Social, Infermeria del Servei d'Extinció i Prevenció d'Incendis, Psicologia i Pedagogia. També es convoquen 27 places d'ajudants destinades a persones amb discapacitat intel·lectual. Per últim, es convoquen 5 places de Bombers que se sumen a les ja esmentades 12 places d'infermeria de Bombers.

Està previst que els processos comencin el març de 2021 amb la inscripció de les persones candidates. La informació sobre els processos d'oposicions es podrà consultar a partir de la primera setmana de març al web.

Flexibilitat de les proves

A banda, per primera vegada podran postergar la prova física no només les dones que estiguin embarassades en el moment de l'examen, sinó també aquelles que acreditin estar en situació de postpart de fins a les 16 setmanes posteriors al naixement del fill o filla. En aquest cas el tribunal assenyalarà una nova data. Aquesta flexibilització s'aplicarà tant a Guàrdia Urbana com a Bombers.

Convocatòria 2021

L'Ajuntament ha treballat en l'anàlisi de les necessitats de recursos humans de l'estructura del consistori per tal de reduir la temporalitat dels professionals de les àrees relacionades amb serveis socials, a més de les previsions de baixes, jubilacions, i de les necessitats d'estabilitzar laboralment la plantilla.

Segons aquesta anàlisi, aquest 2021 s'aprova una convocatòria adreçada a reforçar tècnicament els equips, reforçar l'estructura territorial de l'Ajuntament, restituir vacants rellevants que es generen i millorar el repartiment de les càrregues de treball.

S'incorpora personal qualificat a les borses de treball de l'Ajuntament, ja que les persones aprovades, però que queden sense plaça s'integren a les borses de treball.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz